Irlannin MM-rallihankkeessa päädyttiin erikoiseen ratkaisuun

Irlannin moottoriurheiluliitto on kertonut lisää suunnitelmistaan, joilla se pyrkii takaisin rallin MM-sarjaan.
Kuvituskuva Irlanti(Wales)
Kuvituskuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Irlannissa on ajettu rallin MM-sarjan osakilpailu kahdesti vuosina 2007 ja 2009. Paikallisen kattojärjestön tavoitteena on päästä rallin MM-sarjan promootioyhtiön kanssa sopimukseen, joka takaisi maalle MM-isännyyden kolmeksi vuodeksi kausille 2025-27.

Motorsport Irelandin delegaatio vieraili viime viikolla paikkakunnilla, jotka haluavat MM-rallin järjestettäväkseen. Lopulta mahdolliseksi kisakeskukseksi ei valikoitunut vain yhtä kaupunkia vaan kolme eri paikkaa: Kerry, Limerick ja Waterford.

Kilpailun keskuspaikka olisi siis joka vuosi eri paikkakunnalla. Kyseessä on erittäin poikkeuksellinen ratkaisu, sillä useimmiten ralli on sidottu yhteen paikkaan koko sopimuskaudeksi.

Paikallisen kattojärjestön mukaan valinta eri paikkojen välillä osoittautui liian vaikeaksi tehtäväksi. WRC-promoottori näytti vihreää valoa erikoiselle suunnitelmalle.

– Meillä on kolme maailmanluokan tapahtumapaikkaa, jotka ovat ihanteellisia tukikohtia kilpailulle, Irlannin moottoriurheiluliiton puheenjohtaja Aiden Harper kertoi.

Mutta Irlannissa on vielä paljon tehtävää, jotta se virallisesti saa taattua itselleen paikan MM-kalenterista. Suurin kysymys on tapahtuman rahoitus – kisaa varten valtion pitäisi avata kukkaronnyörejään.

– Kolmen vuoden sopimus vaatii 15 miljoonan euron investointia, mutta se tuo 300 miljoonan euron tuoton niiden kolmen vuoden aikana ja hyödyttää suunnattomasti alueiden taloutta, Harper sanoi.

Rallin MM-sarjan promootioyhtiö kertoi viime syksynä, että Irlannille löytyy kalenterista paikka, mikäli rahoitus saadaan kuntoon. Promootioyhtiön edustaja kävi paikallisen delegaation kanssa tarkastelemassa kisaisännyyttä hakeneet paikat.

– Odotamme työskentelyn jatkamista Motorsport Irelandin ja FIA:n (Kansainvälisen autoliiton) kanssa, jotta voimme taata kalenteripaikan Irlannille, promoottori kertoi lausunnossaan.

Lue myös nämä