Maikkarilta kovia kaappauksia rallitiimiinsä – samalla paljastui yksi MM-ralli, jossa Esapekka Lappi ei aja

Rallin MM-sarjan kartanlukijat Jonne Halttunen ja Janne Ferm pääsevät seuraamaan rallin MM-sarjaa hieman toisesta vinkkelistä kaudella 2024.
Janne Ferm ja Esapekka Lappi
Janne Ferm ja Esapekka Lappi. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Maailmanmestari Kalle Rovanperä ja kartturi Halttunen ajavat tänä vuonna vain puolikkaan kauden. Näin ollen mestareille jää aikaa myös muille puuhille.

Rovanperä ja Halttunen jättävät väliin kauden avaavan Monte Carlon MM-rallin, mutta Halttusella riittää hommia kisaviikonloppuna. MTV on vahvistanut, että Halttunen toimii kilpailun aikana vierailevana asiantuntijana kanavan rallilähetyksissä.

Halttunen vihjaili jo joulukuun puolella, että hänet saatetaan nähdä ja kuulla televisiolähetyksissä kauden 2024 aikana.

– Aion keskittyä nyt itseeni ja ehkä teen myös jotain kommentaattorin töitä television puolella, Halttunen kertoi Kansainvälisen autoliiton FIA:n palkintogaalassa.

Maikkarin lähetyksissä nähdään muitakin kovia vahvistuksia kauden aikana. Esapekka Lapin kartanlukija Janne Ferm toimii asiantuntijana Kroatian MM-rallissa huhtikuussa.

Käytännössä Fermin asiantuntijapesti tarkoittaa sitä, että Kroatian MM-ralli jää häneltä ja Lapilta väliin. Suomalaisparivaljakko kilpailee tänä vuonna Rovanperän ja Halttusen tavoin vain osassa kauden MM-ralleista. Lapin tarkempaa ohjelmaa ei ole vielä kerrottu julkisesti.

Rovanperäkin remmissä

Myös Rovanperä osallistuu kauden aikana MTV:n rallilähetyksiin. Kanava ei määritellyt tarkemmin, mikä on Rovanperän rooli.

– On hienoa saada lähetyksiimme entistä enemmän asiantuntemusta, kun suomalaistähdet vierailevat lähetyksissämme silloin, kun eivät itse ole rallipoluilla taistelemassa kisojen voitoista ja MM-pisteistä, MTV:n tuottaja Teemu Jordberg kertoo.

MTV Katsomo näyttää kauden kaikki osakilpailut ja jokaisen erikoiskokeen suorana. Lisäksi MTV Katsomossa nähdään jokaisena ajopäivänä taustoittavia studio-osuuksia ja oheisohjelmia. MTV3-kanavalta ovat katsottavissa torstaisin ralliviikon käynnistävä Rallisirkus ja sunnuntaisin kisaviikonlopun huipentava Power Stage -erikoiskoe studioineen.

Kotikatsomoihin tapahtumat välittää MTV Urheilun tuttu tiimi. Selostajina vuorottelevat Juho Kokko ja Aleksis Ärje. Asiantuntijoina jatkavat Teemu Suninen, Jari Ketomaa sekä Riku Tahko. Rallistudiota luotsaa jo kolmatta kautta Satu Tuomisto, ja paikan päältä tapahtumat raportoi Tomi Tuominen.

Lue myös nämä