Keskiviikon rallijytky jätti varjoonsa toisen merkittävän WRC-uutisen

Keskiviikko tarjosi suuria uutisia rallin MM-sarjaan liittyen.
Oliver Solberg
Pernilla Solbergin poika Oliver Solberg kilpailee rallin MM-sarjan WRC2-luokassa tällä kaudella. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kansainvälinen autoliitto FIA antoi linjauksensa rallin MM-sarjan tulevaisuudesta. Hybridiyksiköt poistetaan nykyisistä pääluokan Rally1-autoista jo kuluvan kauden jälkeen, minkä lisäksi autojen hintalappua ja tallien kuluja pyritään karsimaan kovalla kädellä.

Voit lukea lisää MM-sarjan uudistuksista tästä artikkelista.

Tämä rallijytky jätti täysin varjoonsa toisen merkittävän uutisen, josta kerrottiin FIA:n alaisen maailman moottoriurheiluneuvoston kokouksen jälkeen.

Ruotsalainen Pernilla Solberg toimii jatkossa nimittäin FIA:n WRC-komission puheenjohtajana. Solberg on toiminut pitkään taustavaikuttajana rallissa ja rallicrossissa.

Pernilla Solberg tulee yhdestä maailman tunnetuimmista ralliperheistä. Hänen aviomiehensä Petter Solberg voitti rallin maailmanmestaruuden kerran ja rallicrossin MM-tittelin kahdesti. Poika Oliver Solberg paiskii puolestaan töitä sen eteen, että hän pystyisi nousemaan rallin MM-sarjassa valioiden joukkoon. Myös Pernilla Solbergin vanhemmilla ja sedillä on vahva tausta ralliautoilusta.

Solberg on aiemmin johtanut muun muassa rallicrossin MM-sarjassa tiimimestaruuden saavuttanutta PSRX-tallia. Lisäksi hän on työskennellyt FIA:ssa rallicrossin teknisessä työryhmässä ja hän on ollut rallicross-tallien edustaja niin sanotussa Off-Road-komissiossa.

Pernilla Solberg seuraa WRC-komission puheenjohtajan tehtävissä ruotsalaista Roger Engströmiä, joka hoiti pestiä 2022-23. Timo Rautiainen on toiminut komission varapuheenjohtajana.

WRC-komissio vastaa rallin MM-sarjan hallinnoinnista ja kehittämisestä.

Lue myös nämä