Kauhistuttavan tilanteen kohdannut MM-rallitähti vaatii muutosta – ”Se oli vaarallista”

Adrien Fourmaux saavutti loistavan tuloksen Ruotsin MM-rallista, mutta lähellä oli, että hänen kisansa olisi mennyt pilalle heti alkuvaiheessa.
Adrien Fourmaux
Adrien Fourmaux. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ongelmiin ajautunut Hyundai-kuljettaja Ott Tänak pääsi yllättämään M-Sportin Fordilla ajaneen Fourmaux’n perjantain kolmannella erikoiskokeella. Tänak oli törmännyt aiemmin hankeen, mutta pääsi jatkamaan matkaa köröttelyvauhtia.

Tänakin Hyundai i20 N Rally1 -auto ilmestyi täysin yllättäen Fourmaux’n eteen kesken pikataipaleen. Ranskalainen pystyi vain täpärästi välttämään törmäyksen Hyundaihin.

– Emme saaneet mitään varoitusta tilanteesta. Järjestelmä on suunniteltu siten, että jos edessä oleva kilpailija liikkuu, emme saa varoitusta, Fourmaux sanoi.

– Järjestelmää täytyy parantaa, koska se oli vaarallista. Ajoin nimittäin viitosvaihteella, Fourmaux esitti vaatimuksensa.

Fourmaux’n mukaan hän paahoi noin 180 kilometrin tuntinopeudella, kun hän huomasi Tänakin auton.

– Jarrutin, mutta lumella autoa oli mahdotonta pysäyttää niin nopeasti. Yritinkin tähdätä auton ja lumivallin väliin. Tie oli liian kapea tehdä ohitusta oikealta tai vasemmalta, mutta onneksi hän halusi pysähtyä siihen paikkaan ja siirtyi oikealle – ja me pystyimme ohittamaan. Se oli todella lähellä, Fourmaux kertasi.

– Kysyin heti Alexilta (kartanlukija Coria), olimmeko osuneet johonkin, mutta mitään ei ollut käynyt. Jos Alex olisi laittanut kätensä ulos ikkunasta, hän olisi voinut koskettaa Hyundain takasiipeä. Rally1-autojen välillä oli ehkä kymmenen senttimetriä.

Fourmaux kävi tilanteen läpi pian erikoiskokeen jälkeen.

– Halusin katsoa sen uudestaan, koska säikähdin oikeasti tilannetta.

Fourmaux sijoittui kolmanneksi Ruotsin MM-rallissa ja pääsi ensimmäistä kertaa palkintokorokkeelle pääluokan kilpailussa. MM-sarjan pisteissä M-Sport Fordin kuljettaja on kolmantena.

Ruotsin MM-rallin voittoon ajoi Hyundain Esapekka Lappi ennen Toyotan Elfyn Evansia, joka keräsi kisasta suurimman pistepotin.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet kokonaisuudessaan täältä.

Lue myös: Toyotan WRC-tähti jyrähti: ”Tämä ei ole oikein”

Lähteet: Autohebdo.fr, Rallye-sport.fr

Lue myös nämä

  • Uusimmat