Ranskalaiskuskilta yllätys: Vahvisti osallistumisensa legendaariseen MM-ralliin

Viime lokakuussa uransa ensimmäisen WRC2-luokan voiton rallin MM-sarjassa ottanut Nicolas Ciamin jahtaa tänä vuonna titteliä kaikin keinoin.
Nicolas Ciamin
Nicolas Ciamin starttaa Monte Carloon Hyundain Rally2-autolla. Kuva: Nicolas Ciaminin Facebook-sivut
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ciamin osoitti taitonsa viimeistään viime syksyn Keski-Euroopan MM-rallissa, jossa hän juhli luokkavoittoa. Tällä kaudella mies kilpailee kolmatta vuottaan WRC2-luokassa ja tavoitteet ovat korkealla.

Kauden avausralli Monte Carlossa päättyi neljänteen sijaan, mutta mies kertoi kisan jälkeen, että Hyundain Rally2-autosta puuttuu suorituskykyä. Seuraavaksi Ciamin suuntaa ensi kuussa ajettavaan Kenian MM-ralliin, mitä voidaan pitää pienoisena yllätyksenä.

WRC2-luokan kuskit ovat perinteisesti kaukoralleja vältelleet kustannusten takia. Toisaalta esimerkiksi Keniassa kilpailu WRC2-luokassa on selvästi Euroopan ralleja vähäpätöisempää. Näin ollen Ciaminilla voisi olla Keniassa oivat menestysmahdollisuudet.

– En ole vielä tutkinut reittiä tarkemmin. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että kyse on enempi selviytymisestä kuin puhtaasta vauhdista. Saa nähdä, onko se minulle hyvä vai huono juttu, Ciamin sanoo AutoHebdo-lehden sivuilla.

– Pääsimme nelostilalle Monte Carlossa, joten tavoite on jälleen saada hyviä pisteitä.

Ciamin aloittaa valmistautumisen piakkoin, mutta hiljattain 26 vuotta täyttänyt ranskalainen on jo tiedustellut Safari-rallista muilta kuskeilta.

– Emme tosiaan ole vielä aivan päässeet kunnolla käyntiin valmistautumisen kanssa, mutta mitä olen muilta kuskeilta kuullut, niin tienpinta on todella rajussa kunnossa Rally2-autoille. Meidän on totuteltava ajamaan vähän erilaista vauhtia kuin Euroopassa. En tiedä, onko se sitten hauskaa vai ei, mutta olen silti todella innoissani tästä kisasta, Ciamin summaa.

Kenian Safari-ralli ajetaan maaliskuun viimeisenä viikonloppuna.

Lue myös nämä

  • Uusimmat