Kannattaako Loebin palata MM-ralleihin? – Grönholm kertoi mielipiteensä

Sebastien Loeb
Sebastien Loeb. Kuva: FIAWorldRallycross.com
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Suomen MM-rallin aikaan käynnistyivät spekulaatiot siitä, aikooko yhdeksänkertainen maailmanmestari Sebastien Loeb tehdä paluun rallin MM-sarjaan.

Ennen Jyväskylän rallia ilmoitettiin, että Loeb testaa Citroen C3 WRC -autoa yhden päivän ajan asvaltilla. Rallin jälkeen tallipäällikkö Yves Matton kertoi, ettei Loeb aja MM-rallia Citroenilla ainakaan tällä kaudella, mutta jätti vielä Loebille oven auki ensi vuodelle.

– En voi sanoa ei, koska se ei ole ei. En voi myöskään sanoa kyllä, koska ei se ole kyllä, Matton pyöritteli Autosportille.

Ranskalaiskonkaria vastaan mestaruuksista taistellut Marcus Grönholm ei usko, että Loeb tekee paluun MM-pikataipaleille.

– Ei hän uskalla tulla takaisin, sillä hän tietää, kuinka tiukkaa se on. Ei hän pärjäisi, Grönholm naureskeli Suomen MM-rallin yhteydessä.

– Tai ehkä hän voisi pärjätäkin, mutta se ei olisi mitenkään helppoa. Hän voi mennä kokeilemaan autoa ja ajaa jonkun testin, mutta that’s it, jos minulta kysytään, kaksinkertainen maailmanmestari lisäsi.

Loeb ajoi viimeisen täyden kautensa vuonna 2012, jolloin hän otti yhdeksännen perättäisen maailmanmestaruutensa. Loeb kisasi Citroenilla edellisen kerran vuonna 2015 Monte Carlossa.

MM-ralliuransa jälkeen Loeb on kilpaillut muun muassa rata-autoilun WTCC-sarjassa, rallicrossin MM-sarjassa sekä Dakar-rallissa.

– Ralli kiehtoo minua edelleen. Kaikista niistä lajeista, joita olen kokeillut viiden vuoden aikana lopettamiseni jälkeen, rakastan eniten rallin tuomaa tunnetta, Loeb kuvaili, kun hänen Citroen-testinsä julkistettiin.

Lue myös nämä