Niclas Grönholm toivoo uudesta moottorista lisäpotkua

Niclas Grönholm
Niclas Grönholm janoaa menestystä Kanadan osakilpailusta: Kuva: GRX/McKlein.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Niclas Grönholm jatkaa MM-pisteiden jahtaamista viikonloppuna Kanadassa, jossa ajetaan rallicrossin MM-sarjana kauden kahdeksas osakilpailu. 21-vuotias Grönholm suuntaa Atlantin taakse luottavaisin mielin.

– Viime kisa Ruotsissa oli  kauden parasta tähän saakka ja nyt Kanadassa odottaa uusi moottori, joten sekin puoli pitäisi olla taas viimeisen päälle kunnossa. Kanadan kisasta on ihan hyvät muistot vuoden takaa, kun ylsin siellä semifinaaleihin. Jos kaikki onnistuu, niin finaaliin on mahdollisuudet, Grönholm ennakoi.

Ruotsin Höljesin kisassa Grönholm joutui turvautumaan vanhaan moottorin, sillä kisamoottori rikkoutui testeissä juuri kisan alla. Tämän valossa Ruotsin tulokset antavat odottaa vahvaa panosta Kanadassa.

Trois-Rivieresin radalta GRX-tallin Ford Fiesta-kuljettajalla on yhden kisaviikonlopun kokemus, joka on tärkeää radan tuntemisen kannalta. Radassa on Grönholmin mukaan pari paikkaa, jotka vaativat erityishuomion.

– Neljännestä mutkasta mennään jokerille ja se näyttää helpolta, mutta ei ihan niin ole. Siinä pitää auto viskata mutkaan ja tähdätä tarkasti kapean betonikäytävään. Viimeksi tuli hiukan siinä varottua, mutta nyt pitää vaan puskea reippaasti, vaikka reikä betonien välissä näyttää tosi kapealta, Grönholm kuvailee.

Lähtöihin Grönholm on saanut paremman otteen ja niihin on panostettava rallicrossissa.

– Viimeksi lähdöt sujui ilman suurempia ongelmia. Kyllä niissä eniten ratkaisee se, miten itse kytkintä käyttää, Grönholm toteaa.

Kanadan osakilpailussa kaksi ensimmäistä karsintaerää ajetaan Suomen aikaa lauantaina illalla ja toiset kaksi karsintaa sunnuntaina illalla ennen finaaleja.

Lue myös nämä