Kalle Rovanperä sai neuvoja rallimestareilta – ”Mahdollisuudet olla valmis nopeasti”

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kalle Rovanperän MM-rallidebyyttiin on aikaa enää vajaat kolme kuukautta. Rovanperä osallistuu lokakuun lopulla Walesin MM-ralliin täytettyään 17 vuotta.

Nuoresta iästään huolimatta Rovanperä on jo tässä vaiheessa seuratuin rallilahjakkuus. 16-vuotiaalla suomalaiskuljettajalla on taskussaan Latvian rallisarjan mestaruus sekä kaksi SM-rallivoittoa. Määrätietoinen työ on tuottanut tulosta, sillä Rovanperä on jo ralliammattilainen, vaikka hän on täysi-ikäinen vasta reilun vuoden kuluttua.

Rovanperä on merkittynä isoin kirjaimin tallipomojen vihkoihin – eikä syyttä. Puuppolalainen on tehnyt vakuuttavaa jälkeä nelivetoajokin ratissa, ja virheitä hänelle on sattunut yllättävänkin vähän.

Rovanperä sai vinkkejä rallimestareilta uraansa varten Jyväskylän MM-rallin yhteydessä.

– Nämä hommat pitää pääasiassa oppia itse. Koska Kalle on aloittanut niin aikaisin, hänellä on hyvät mahdollisuudet olla valmis nopeasti, nelinkertainen maailmanmestari Sebastien Ogier kertoi Red Bull TV:lle.

Suomen MM-rallissa toiseksi sijoittunut Elfyn Evans painotti, että Rovanperän pitää muistaa nauttia ajamisesta.

– Jos hommasta tulee liian totista liian nopeasti, hän voi polttaa itsensä loppuun, ja rallista voi kadota nopeasti maku.

Rovanperä sai itse tilaisuuden kysyä neuvoja Marcus Grönholmilta Walesin MM-rallia varten, kun kaksinkertainen maailmanmestari vieraili rallilupauksen kotona Red Bull TV:n kanssa.

– Olet jo näyttänyt nopeutesi. Yritä päästä maaliin asti ja ota rauhallisesti. Ajat tulevat siinä sivussa, Grönholm vinkkasi.

Katso täältä video Grönholmin ja Red Bull TV:n vierailusta Rovanperän kotona Puuppolassa!

Lue myös nämä

  • Uusimmat