Kannattaako Loebin palata? – Mikko Hirvonen kertoi mielipiteensä

Sebastien Loeb ja Mikko Hirvonen
Sebastien Loeb ja Mikko Hirvonen ajoivat tallikavereina Citroenilla kaudella 2012. Kuva: Citroen Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sebastien Loebin paluusta rallin MM-sarjaan on huhuttu jo jonkin aikaa. Ranskalaismestarin ”comeback” ei vaikuta tällä hetkellä epätodennäköiseltä.

Yhdeksän kertaa rallin maailmanmestaruuden valloittanut ranskalainen on testannut Citroenin tämän vuoden WRC-autoa jo kahdesti. Elokuussa hän ajoi Citroen C3 -ajokkia asvaltilla kotiseudullaan Ranskassa ja viime viikolla mestaripilotti hyppäsi auton puikkoihin katalonialaisilla sorateillä.

Loeb ajoi toistaiseksi viimeisen täyden kautensa rallin MM-sarjassa vuonna 2012. Sen jälkeen Loeb on ajanut viisi MM-rallia, edellisen kerran tammikuussa 2015 Monte Carlossa.

Loebia vastaan MM-sarjassa taistellut Mikko Hirvonen uskoo, että Loeb voisi vielä löytää huippuvauhdin rallin MM-sarjassa, vaikka viime vuosina ranskalainen on kilpaillut rallicrossin MM-sarjassa ja erämaaralleissa. Huhujen mukaan Loeb saattaisi ajaa tulevalla kaudella muutaman valikoidun MM-rallin muiden ajovelvollisuuksiensa lomassa.

– Uskon vauhdin riittävän, jos hän saa testiä alle. Olen itsekin miettinyt sillä tavalla, että nuotituksessa vauhti putoaa kaikkein eniten. Siihen pitää löytyä rutiinia, Hirvonen kertoo Rallit.fille.

Loeb on pistänyt rallin MM-sarjan ennätykset uusiksi, joten onko hänen paluussaan järkeä?

– Luulen, että jos hän saa kisoja ja testejä alle, vauhti riittää varmasti. Se on oma asiansa, onko siinä järkeä vai ei, Hirvonen naureskelee.

Hirvonen jätti MM-rallit taakseen kauden 2014 jälkeen, eikä häntä ole nähty sen jälkeen MM-osakilpailuissa. Erämaaralleissa viime kaudet kilpaillut Hirvonen on tehnyt visiittejä kotimaan ralleihin historic-Escortillaan, mutta tosissaan hän ei aio palata erikoiskokeille.

– Saan näistä kekkereistä ihan tarpeeksi nautintoa, Hirvonen kertoi viime viikolla ajetun Riihivuori-rallin yhteydessä.

Hirvonen valmistautuu parhaillaan ensi vuoden Dakar-ralliin Marokossa, missä suomalainen ajaa testejä sekä yhden erämaarallin Minillä.

– Sen jälkeen katsotaan, ajetaanko loppuvuodesta vielä lisää testiä. Dakariin tulee nyt uusi auto, joten pitäisi keretä aika paljon ajamaan, jos meinataan sillä lähteä Dakariin, Hirvonen sanoo.

Lue myös nämä

  • Uusimmat