Mänty jahtaa mitalia SM-rallifinaalista – ”Turhaa sopia etukäteen taktiikkaa”

Marko Mänty
Marko Mänty. Kuva: AKK/Hannu Rainamo
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kauhajokelainen Marko Mänty lähtee SM-rallivuoden päättävään Lake City Rallyyn SM1 -luokan neljänneltä sijalta. Keskeytyksen vuoksi pisteettömäksi jäänyt edellinen SM-ralli Uudessakaupungissa teki Männyn mitalijahdista haastavan.

Rallikauden finaalissa kaikki on mahdollista, sillä Mänty on 15 pisteen päässä SM1-luokan kolmossijaa pitävästä Jarkko Nikarasta. Mänty ja kartanlukija Joni Mäkelä iskevät vielä kerran tällä kaudella JTR Racingin Skoda Fabia R5 -kisapirssin tulille tosimielellä perjantaina illansuussa Lempäälässä.

– Ajoin viime viikonloppuna Tamperetta valmistelevat testit. Viimeisillä vedoilla hain kisavauhtia ja kaikki tuntui hyvältä. Testipäivästä jäi hyvä maku. Auton viimeistelyhuollon jälkeen tuli sellainen tunne, että ihan tosissani aloin odottaa viikonlopun rallia, Mänty kertoo.

– Testien jälkeen olimme kartturin kanssa yhteyksissä ja siinä tuli puhetta myös Tampereen rallin taktiikasta. Mennäänkö perjantaista lauantaihin vauhtia nostaen vai aloitetaanko heti täysillä? Kun asiasta oli heitetty pari lausetta, totesimme molemmat vanhojen kokemusten pohjalta, että turhaa meidän on etukäteen mitään taktiikkaa sopia. Tiedän, että kun pätkille on päästy, niin sen jälkeen mennään ihan fiilisten pohjalta. Jos on vaikeaa, niin liikutaan varovasti. Mutta jos kulkee hyvin, niin sitten annetaan mennä.

Kauden loppupisteitä Mänty on laskenut vain sen verran, että voitolla on vielä mahdollisuus pronssiin riippuen muiden sijoituksista.

– Yritetään mennä pari päivää rallia tarkasti turhia virheitä kartellen. Pakko se on kuitenkin tunnustaa, että kun kauden aikana olemme pystyneet ajamaan voitosta, niin siitä tavoitteesta ei ole syytä nytkään tinkiä. Ihmetellään sitten lauantai-iltana, mitä meille jäi käteen ensimmäisestä SM1-luokan kaudesta.

Lue myös nämä