Asunmaalla mestaruusavaimet käsissään: ”Pätkällä ne asiat unohtuvat”

Teemu Asunmaa
Teemu Asunmaa. Kuva: Jarno Saari
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin SM-sarja huipentuu viikonloppuna Lempäälän ympäristössä ajettavaan kauden seitsemänteen ja samalla viimeiseen osakilpailuun.

Kaksipäiväinen Lake City Rally ratkaisee samalla myös rallin kuninkuusluokan eli SM1-luokan Suomen mestaruuden kohtalon, jossa tiukimmin kiinni on Hannu’s Rally Teamin Teemu Asunmaa.

Teemu Asunmaa ja kartanlukija Jonne Halttunen ovat johtaneet rallin SM-sarjan SM1-luokkaa aina kauden avausosakilpailusta Tunturi-rallista lähtien. Kauden kolmesta ensimmäisestä osakilpailusta talvikaudella tuli maksimipisteet, kun taas kesäkauden kisat ovat tuoneet kolmannen ja neljännen sijan lisäksi yhden keskeytyksen.

Viimeiseen osakilpailuun Asunmaa lähtee 16 pisteen johtoasemassa Juha Saloon nähden.

– Viime lauantaina ajettiin kotiseudulla noin 30 kilometriä. Mitään ei testattu, eikä muutettu mitään. Kaikki toimi hyvin ja säädöt ovat kohdillaan, joten ei ollut tarvetta muutoksiin, Asunmaa kertoo tulevaan ralliin valmistautumisestaan.

Koska Lempäälän SM-rallissa on jaossa 1,5-kertaiset SM-pisteet, voittajalle on tarjolla peräti 37,5 pisteen potti. Erilaisia variaatioita pistetilanteen pyörittelyyn on useita, joten SM1-luokan pistejohtaja ei edes halua miettiä tilannetta liikaa ennen kilpailua.

– Kun pätkälle lähdetään, niin kyllä ne asiat siinä unohtuvat. Kilpailu siinä missä muutkin aiemmat kisat tänä vuonna, Asunmaa sanoo ja lisää vielä, että varmistelemaankaan ei toisaalta voi lähteä.

– Jos lähdet varmistelemaan, niin kyllähän se mestaruus menee hyvin nopeasti. Mukana on neljä, jopa viisi sellaista kuljettajaa, jotka ajavat voitosta, Asunmaa muistuttaa.

Asunmaa on juhlinut urallaan rallin Suomen mestaruutta junioreissa vuonna 2011 sekä SM2-luokassa kahtena edellisenä vuonna, joten nyt tähtäimessä on jo kolmas peräkkäinen SM-titteli. Asunmaa starttaa Lempäälän SM-ralliin numerolla yksi eli hän toimii erikoiskokeilla aura-autona muille kilpailijoille.

Lempäälän SM-ralli käynnistyy perjantai-iltana ja päättyy lauantaina. Avauspäivänä ohjelmassa on kolme erikoiskoetta ja toisena päivänä ajetaan loput seitsemän erikoiskoetta.

SM1-luokan pistetilanne 6/7 osakilpailun jälkeen:

1. Teemu Asunmaa 114
2. Juha Salo 98
3. Jarkko Nikara 74
4. Marko Mänty 59
5. Jussi Vainionpää 54

Lue myös nämä

  • Uusimmat