Kalle Rovanperän poikkeuksellinen ulostulo teki vaikutuksen entiseen MM-rallipomoon – ”Hän avasi sydämeni”

Kalle Rovanperä oli ainoa rallitähti, joka avasi suunsa Ukrainan tilanteesta viime viikonloppuna ajetussa Ruotsin MM-rallissa.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä ajoi huikeaan voittoon Ruotsissa, mutta kilpailua varjostivat Venäjän aloittamat sotatoimet Ukrainassa. Aihe oli miltei tabu kilpailun aikana, mutta Rovanperä nosti itse traagiset tapahtumat esiin viimeisen erikoiskokeen maalissa.

– Mielestäni ei ole oikein sopivaa juhlia nyt. Tämä on ollut todella vaikea viikonloppu ihmisille Ukrainassa. Toivon, että heillä on voimaa ja toivoa näinä vaikeina hetkinä, vasta 21-vuotias Rovanperä totesi kansainvälisessä televisiolähetyksessä.

Lue myös: Venäläiskuljettaja otti kantaa Ukrainan tilanteeseen – ”Niin kauan kuin ihmisiä kuolee, me emme aja rallia”

Rovanperän lausunto teki suuren vaikutuksen Hyundain entiseen tallipäällikköön Andrea Adamoon.

– Hän avasi lausunnollaan sydämeni. Hän näytti, että uusi sukupolvi on meidän sukupolveamme parempi. Maailmalla on edessä iso tulevaisuus, jos nuori sukupolvi toimii näin, Adamo kertoi DirtFish-sivuston podcastissa.

– Jos hänen kaltaisensa nuori mies voi sanoa sen, mitä kukaan muu ei ole sanonut, se on iso oppitunti kaikille, Adamo alleviivasi.

Adamon mukaan myös rallimaailman pitäisi ottaa kantaa näinkin merkittäviin asioihin, antaa tukea ja lähettää viestinsä yleisölle.

– Formula ykkösissä on aiemmin lähetetty viestejä mielestäni hyvällä tavalla. Rallissa kukaan ei ole koskaan tehnyt mitään sellaista. Ralli on jostain syystä hieman enemmän eristäytynyt, ja se ei ole hyvä asia. Hattu päästä Rovanperälle.

Myös Rovanperän huikea voittoesitys Ruotsissa sai kehut Adamolta, joka povaa suomalaiskuskille rutkasti menestystä tulevina vuosina.

– Uskon, että hänestä voi tulla ikoninen rallikuljettaja tulevaisuudessa. Hänellä on kaikki tarvittava, jotta hänestä voi tulla yksi lajin suurista, Adamo maalaili.

Rovanperä nousi voitollaan MM-sarjan johtoon.

Lue myös: FIA ui vastavirtaan: Venäläiskuljettajat saavat jatkaa rallin arvosarjoissa

Lue myös: AKK asettui poikkiteloin FIA:n päätöksen kanssa – venäläiset ja valkovenäläiset suljetaan Suomen autourheilukilpailuista

Katso alta kooste Ruotsin MM-rallista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,399892″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat