Venäläiskuljettaja otti kantaa Ukrainan tilanteeseen – ”Niin kauan kuin ihmisiä kuolee, me emme aja rallia”

Venäläiskuljettaja Aleksei Lukjanuk on ottanut tiukasti kantaa Ukrainan tilanteeseen.
Aleksei Lukjanuk
Aleksei Lukjanuk. Kuva: Alexandre Guillaumot/DPPI
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Muun muassa rallin EM-sarjan mestaruuden urallaan voittanut Lukjanuk on tehnyt kovan ratkaisun. Mies ilmoittaa Twitterissä, ettei aio ajaa kilpaa ennen kuin Venäjän ja Ukrainan välinen sota loppuu.

– Me emme tarvitse sotaa. Olemme täällä urheilua, ystävyyttä ja rauhaa varten. Minulla on ukrainalainen sukunimi, vaikka asunkin Venäjällä. Kartturini vaimo on puoliksi ukrainalainen ja hänellä on paljon sukulaisia siellä. Niin kauan kuin ihmisiä kuolee, me emme aja rallia, Lukjanuk kirjoittaa.

Lukjanuk on voittanut rallin EM-tittelin vuosina 2018 ja 2020. Kaudella 2019 venäläinen oli sarjassa hopealla. Vuonna 2014 Lukjanuk voitti puolestaan rallin Viron ja Venäjän mestaruudet.

Viime vuonna Lukjanuk sijoittui EM-sarjassa neljänneksi. Hän voitti kauden avausrallin Puolassa sekä päätöskisan Kanariansaarilla.

Rallin MM- ja EM-sarjojen kattojärjestö Kansainvälinen autoliitto FIA seuraa Ukrainan tapahtumia.

– Olen kutsunut koolle maailman moottoriurheiluneuvoston kokouksen huomenna (tiistaina), jotta voimme keskustella Ukrainassa meneillään olevaan kriisiin liittyvistä asioista, FIA:n puheenjohtaja Mohammed bin Sulayem kirjoitti Twitterissä maanantaina.

Lue myös nämä