AKK asettui poikkiteloin FIA:n päätöksen kanssa – venäläiset ja valkovenäläiset suljetaan Suomen autourheilukilpailuista

Venäläiset ja valkovenäläiset kuljettajat eivät pääsee kilpailemaan Suomen ralleissa.
Nikolai Grjazin
Venäläinen Nikolai Grjazin kilpaili Suomen MM-rallissa viime syksynä. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Autourheilun kotimainen kattojärjestö AKK-Motorsport ilmoitti keskiviikkona, että Venäjän ja Valko-Venäjän lisenssinhaltijat suljetaan täysimääräisesti suomalaisista autourheilukilpailuista. Päätös koskee sekä urheilijoita että toimitsijoita.

– Autourheilun lajiliitto AKK-Motorsport ry tuomitsee jyrkästi Venäjän hyökkäyksen ja sotatoimet Ukrainassa. Venäjän hyökkäys on hyökkäys demokratiaa, ihmisoikeuksia ja avointa yhteiskuntaa vastaan, AKK:n tiedotteessa todetaan.

– AKK tukee Suomen olympiakomitean ja Kansainvälisen olympiakomitean suosituksia siitä, että Venäjä ja Valko-Venäjä suljetaan täysimääräisesti kansainvälisestä urheilutoiminnasta.

AKK asettuu poikkiteloin Kansainvälisen autoliiton FIA:n tiistaina tekemän päätöksen kanssa. FIA ilmoitti tiistai-iltana, että venäläiset ja valkovenäläiset kuljettajat saavat jatkaa kilpailemista liiton alaisissa sarjoissa.

Lue lisää: FIA ui vastavirtaan: Venäläiskuljettajat saavat jatkaa rallin arvosarjoissa

– AKK yhtyy niin Suomen olympiakomitean kuin Kansainvälisen olympiakomitean syvään huoleen Ukrainasta ja sen kansasta. Koko urheilumaailman tulee osoittaa yhtenäisyytensä ja tehdä kaikkensa Venäjän sotatoimien lopettamiseksi Ukrainassa.

AKK ilmoitti samalla, että AKK:n lisenssinhaltijoilta on kielletty osallistuminen Venäjällä ja Valko-Venäjällä järjestettäviin autourheilukilpailuihin.

Lue myös nämä

  • Uusimmat