Kalle Rovanperältä ymmärrystä kisan keskeyttämiselle – ”Varmaan ainoita, jotka harrastavat urheilua maapallolla”

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kalle Rovanperän huikea debyyttikausi WRC-auton ratissa sai jatkoa tänä viikonloppuna Meksikossa.

Rovanperä näytti jälleen kerran, miksi hän pääsi jo 19-vuotiaana kilpailemaan rallin MM-sarjassa Toyotan WRC-kalustolla. Tällä kertaa tuloksena oli viides sija ilman isompia virheitä.

Rovanperä on ollut kauden jokaisessa kilpailussa viiden parhaan joukossa. Aiemmin Monte Carlon rallissa tuli viides tila ja Ruotsin osakilpailussa huikea kolmostila. MM-sarjassa Rovanperä on parhaana suomalaisena neljäntenä.

Lue myös: Teemu Suniselle upea palkintosija MM-rallissa – Toyota-tähti Ogier MM-sarjan kärkeen

Rovanperä kärsi Meksikossa perjantaina yhden rengasrikon, mutta siitä huolimatta hän oli mukana palkintokorokekamppailussa ensimmäisen ajopäivän jälkeen. Lauantaina Rovanperän lähtöpaikka oli WRC-letkan etupäässä, minkä vuoksi nuori puuppolalainen ei pystynyt haastamaan hänen jälkeensä erikoiskokeille startanneita kuljettajia.

– Tärkeintä oli se, että pystyimme ajamaan täälläkin kovaa silloin, kun yritimme sitä, Rovanperä painotti.

– Voin olla tyytyväinen, sillä emme tehneet virheitä. Meksiko on aina vaikea ralli, kun täällä ajaa ensimmäistä kertaa näillä autoilla. Saavutimme tavoitteemme eli ajoimme puhtaan kilpailun, ja meiltä löytyi myös vauhtia, Rovanperä niputti urakkansa.

Katso alta kooste lauantai-iltapäivän tapahtumista Meksikon MM-rallissa. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,332325″ ap mute ]

 

Rovanperään on kohdistunut kovia odotuksia, jotka hän on täysin lunastanut. Takana on kolme haastavaa kilpailua, eikä Toyota-kuski ole sortunut isompiin virheisiin.

– Se on tosi positiivista. Välillä sähläyksiä tulee ja niitä pitääkin tulla sitten, kun rupea kunnolla yrittämään. Voi olla tyytyväinen, että tästäkin sai puhtaan kilpailun.

Meksikon MM-ralli päättyi poikkeuksellisesti jo lauantai-iltana. Rallijärjestäjät päättivät lauantaina, että sunnuntain erikoiskokeet jätetään ajamatta. Näin ralliväki pääsee rivakammin matkaan kohti Eurooppaa, missä on jo suljettu rajoja koronaviruksen vuoksi.

– Olemme varmaan ainoita, jotka harrastavat urheilua koko maapallolla, joten sinänsä tämä oli ihan oikea päätös, Rovanperä sanoi.

Lue myös: WRC-tallit hyväksyivät yksimielisesti kovan päätöksen – Tommi Mäkinen: Ymmärrämme täysin tilanteen

Lue myös nämä

  • Uusimmat