Teemu Suniselle valtava helpotus – vastasi upeasti pomonsa huutoon

Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Teemu Sunisen suu venyi leveään hymyyn Meksikon MM-rallin maalissa, vaikka hän taipui Ott Tänakille kamppailussa kisan kakkossijasta.

M-Sport Fordia edustava Suninen teki selkeästi kauden parhaan suorituksensa Meksikon sorakilpailussa. Suninen piti pitkään kakkossijaa hallussaan, mutta lopulta hallitseva maailmanmestari Ott Tänak jätti suomalaisen taakseen.

Lue myös: Teemu Suniselle upea palkintosija MM-rallissa – Toyota-tähti Ogier MM-sarjan kärkeen

Palkintokoroke ei ole liian tuttu paikka Suniselle, sillä kyseessä oli vasta kolmas palkintosijoitus jokelalaiselle.

– Alkukausi oli vaisu, mutta nyt pystyin näyttämään omaa vauhtiani ja tasoani. Kakkossija ei ollut kaukana, mutta meillä oli pieniä harmeja. Ajoa olisi voinut parantaa, ja autosta hajosi jarrutkin. Viimeiset kolme pätkää tulimme kolmella jarrulla, mutta ei se paljon haitannut, Suninen sanoi.

– Pääosin pystyimme pitämään hyvää vauhtia ja ajamaan puhtaasti. Se toi hyvän sijoituksen. Saa olla tyytyväinen viikonloppuun, Ford-kuski summasi.

M-Sport Fordin pääpomo Malcolm Wilson oli toivonut Suniselta tasonnostoa Ruotsin rallin alakanttiin menneen esityksen jälkeen. Suninen vastasi upeasti huutoon Meksikon suorituksellaan.

– Onhan se hieno juttu, että sain tehtyä tällaisen tuloksen. Varsinkin kun pomo pyysi, että nyt pitäisi ajaa tulosta, ja sen pystyin suorittamaan. Siinä mielessä on helpottunut ja kiitollinen olo.

Katso alta kooste lauantai-iltapäivän tapahtumista Meksikon MM-rallissa. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,332325″ ap mute ]

 

Meksikon MM-ralli päättyi ennenaikaisesti jo lauantai-iltana paikallista aikaa, kun kisajärjestäjät päättivät jättää sunnuntain pätkät ajamatta. Kuljettajilla ja muulla tiimiväellä on kiire palata Euroopan puolelle ennen kuin rajoja pistetään enemmän kiinni koronaviruksen takia.

– Kaikki muut yleisötapahtumat on lopetettu ympäri maailman, joten näen, että oli oikein lopettaa tämäkin kilpailu. Ainahan sitä haluaisi ajaa, mutta parempi näin, Suninen sanoi.

Lue myös: WRC-tallit hyväksyivät yksimielisesti kovan päätöksen – Tommi Mäkinen: Ymmärrämme täysin tilanteen

Rallin MM-sarja jää nyt pidemmälle tauolle. Argentiinassa oli tarkoitus ajaa huhtikuussa, mutta kilpailua on siirretty koronatilanteen vuoksi. Toukokuun lopussa ohjelmassa on Portugalin ralli, joka on perumisuhan alla.

Lue myös nämä