Ensimmäisen Toyota-voittonsa napannut Ogier jätti shampanjat roiskimatta: “En halunnut kilpailla tänä viikonloppuna”

Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sebastien Ogier voitti Meksikon MM-rallin, vaikkei mies alunperinkään halunnut kilpailla.

Toyota juhli kauden toista voittoa Meksikossa, kun Sebastien Ogier oli rallin herra ja hidalgo. Kyseessä oli Ogierin ensimmäinen voitto Toyotan ratissa. Lähtökohdat ralliin olivat haasteelliset korona-tilanteen vuoksi ja tämän takia kokenut ranskalainen menetti jopa yöuniaan ennen rallia.

Rallin jälkeen palkintopallilla Ogier jätti shampanjat roiskimatta, mikä kertoi voiton herättämistä ristiriitaisista tunteista.

– Outo voitto, sillä en halunnut kilpailla tänä viikonloppuna. Tilanne maailmalla tämän kriisin kanssa muuttuu koko ajan, joten nyt en malta odottaa, että pääsen kotiin suojelemaan perhettäni, Ogier summasi.

Katso alta kooste lauantai-iltapäivän tapahtumista Meksikon MM-rallissa. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,332325″ ap mute ]

 

Ympäri urheilumaailmaa lähes kaikki tapahtumat on peruttu, ja ralli keräsikin suuren huomion tämän takia. Meksikossa paikalliset ihmiset kerääntyivät pätkille, mutta idolien tapaaminen jäi vähiin.

– Fanit eivät ymmärtäneet, kun emme antaneet nimikirjoituksia tai ottaneet kuvia heidän kanssaan. Ihmishenkien pitää aina mennä kilpailemisen edelle ja toivon, ettemme ole aiheuttaneet harmeja paikallisille, Toyota-kuljettaja pohti.

Haastavissa olosuhteissa konkari onnistui kuitenkin puristamaan itsestään huipputuloksen irti. Kauden ensimmäinen voitto nosti Ogierin MM-sarjan kärkeen. Meksikon MM-rallin vaativuus toi esiin Toyotan tekemän loistavan työn, sillä lähes kaikki muut tallit painivat teknisten ongelmien kanssa.

Omasta ajosuorituksestaan Ogier ei löytänyt virheitä, joten viikonloppua voi kuvata hyvin vahvaksi.

– Puskin, kun sitä tarvitsi ja lopussa pystyin kontrolloimaan kilpailua. Se oli oikeastaan melko haasteellista, koska täällä on esimerkiksi paljon kiviä väisteltävänä, Ogier analysoi.

MM-rallin kärkipaikka antaa hyvät lähtökohdat jatkoon. Sitä ennen tärkeämmät asiat ajavat edelle.

– Toivottavasti kriisi paranee mahdollisimman pian. Kun se on hoidossa, voimme keskittyä hauskanpitoon ja ajamaan kilpaa, Ogier totesi.

Teksti: Jere Korkalainen

Lue myös nämä

  • Uusimmat