Kalle Rovanperän kartturi paljasti: on huomannut ison muutoksen suomalaismestarin olemuksessa

Kalle Rovanperä ilmoitti viime kauden jälkeen, että hän ajaa vain puolikkaan rallin MM-sarjan tällä kaudella.
Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen
Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen. Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperän ratkaisu on antanut hänelle enemmän vapaa-aikaa ja toisaalta mahdollisuuden kokeilla myös jotain muuta moottoriurheilun parissa.

Perjantaina uutisoitiin, että Rovanperä osallistuu rata-autoilun Porsche Carrera Cup -sarjaan kaudella 2024.

Rovanperän ja hänen kartanlukijansa Jonne Halttusen kausi alkaa rallin MM-sarjassa ensi viikolla, kun kaksikko osallistuu Ruotsin ralliin. Halttusen mukaan väljempi kalenteri on ollut oikein miellyttävä kokemus toistaiseksi.

– Se on hyvin kokonaisvaltaista. Kun ei ajeta täyttä kautta, niin se on periaatteessa vain kisasta kisaan-periaatteella. Ei tarvitse mitään miettiä siinä välissä. Totta kai kisoihin pitää valmistautua, mutta silloin kun ajetaan koko kausi, niin se on niin kokonaisvaltaista se stressi, Halttunen sanoi Rallit.fille.

– En osaa sitä oikeastaan itsekään selittää, kun en ole ennen ollut tällaisessa tilanteessa. Tämä on tämmöstä lepposta. Mä lähden suoraan Ruotsista Thaimaaseen muutamaksi viikoksi ja sen jälkeen katsotaan sitten seuraavia ralleja, Halttunen paljasti.

– Kyllä tämä aika lupsakkaa hommaa on, hän lisäsi.

Onko Kalle Rovanperän olemus jotenkin muuttunut kevyemmän ohjelman myötä?

– On joo. Puhuimme siitä keskenämme. Nyt kun molemmat ovat niin rennossa tilassa, niin vapaa-aikana sen enemmän huomaa. Ei sillä tavalla stressaa niin paljoa tai ole niin kireä. Kun et ole paineen alla, niin kyllä sen huomaa ja itsestäänkin sen huomaa, Halttunen kertoi.

Rovanperä ja Halttunen eivät aja käytännössä mestaruudesta tällä kaudella, mutta tavoite jokaiseen kisaan on silti varsin selvä.

– Jos multa kysytään, niin me lähdetään voittamaan kaikki rallit. Se on niin yksinkertaista. Ei se sen kummempaa ole, Halttunen naurahti.

Lue myös: Kalle Rovanperä ja Esapekka Lappi avaavat urakkansa! Tämä kaikki sinun pitää tietää Ruotsin MM-rallista

Lue myös nämä