Kalle Rovanperällä outo tilanne – ”Tästä pitäisi tulla hyvä”

Kalle Rovanperällä on paljon pelissä viikon kuluttua, kun rallin MM-kauden viimeistä edellinen osakilpailu ajetaan Keski-Euroopassa.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jos Rovanperä onnistuu asvalttikisassa, ja samaan aikaan hänen Toyota-tallitoverinsa Elfyn Evans ei onnistu yhtä hyvin, Rovanperä nappaa toisen maailmanmestaruutensa jo ennen kauden päätöskisaa.

Rovanperällä on MM-sarjassa 31 pisteen kaula Evansiin. Käytännössä Evansin pitää siis saada vähintään kaksi pistettä Rovanperää enemmän Saksassa, Tshekissä ja Itävallassa ajettavasta kilpailusta, jotta walesilaisen mestaruushaaveet säilyvät elossa.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Rovanperälle yksinkertaisin tapa pistää taistelu poikki olisi voitto uudesta MM-osakilpailusta. Mutta toisaalta Rovanperän ei tarvitse jahdata loistotulosta riskien rajoilla, sillä hän voi saada tittelin myös kahdella kohtuullisella tuloksella päätöskisoista.

– Tämä tilanne antaa hyvää painetta. Yleensä on parempi juttu, kun on pientä painetta pärjätä hyvin, Rovanperä puntaroi.

– Silloin on terävämpi ja yleensä silloin tekee parempaa työtä. Seuraavassa kisassa lähestymistapana on tehdä hyvää duunia lähtöviivalta alkaen ja puskea kohti mestaruutta.

Vuosi sitten Rovanperä ratkaisi tittelin itselleen jo ennen kahta viimeistä osakilpailua. Tänä vuonna kamppailu on venynyt pidemmälle.

Viime kaudella Rovanperän kovimmat haastajat olivat Hyundain Thierry Neuville ja Ott Tänak.

– Nyt tämä on hieman erilaista, kun mestaruudesta taistelee tallikaveria vastaan. Kamppailen nyt toista kertaa tittelistä, mutta tällä kertaa tiimikaveria vastaan.

– Pistetilannekin on nyt tiukempi kuin viime vuonna. Painetta on nyt enemmän ja fiilis on muutenkin jännittyneempi ennen kahta viimeistä kisaa. Kun vastassa on tallikaveri, vääntö on aika ystävällistä ja ainakin rehtiä, koska meillä on samanlaiset autot ja sama tiimi. Tästä pitäisi tulla hyvä taisto, Rovanperä ennakoi.

Keski-Euroopan asvalttikisa ajetaan 26.-.29. lokakuuta.

Katso alta kooste Chilen MM-rallin ratkaisuhetkistä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat