Kalle Rovanperä harvinaisen innokkaana – ”Yksi parhaista fiiliksistä ralliautossa”

Toyotan Kalle Rovanperä aloittaa MM-rallikautensa Ruotsin lumilta torstaina.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä testasi Ruotsin rallia varten ensin napapiirillä ajetussa Arctic Lapland -rallissa ja vielä sen jälkeen yhden päivän ajan tiimin testialueella Keski-Suomessa. Vain valikoituja MM-ralleja tänä vuonna ajava Rovanperä odottaa innolla vauhdikkaita Uumajan erikoiskokeita.

– On upeaa aloittaa kausi juuri Ruotsista. Olen aina nauttinut lumella ajamisesta. Se on yksi parhaista fiiliksistä, minkä ralliauton ratissa voi saada, Rovanperä hehkuttaa.

– Oli tosi mukavaa palata ralliauton rattiin Rovaniemellä ja meidän omalla testialueellamme.

Rovanperän ainoa tavoite Ruotsissa on voitto. Lähtöpaikka puhuu loistotuloksen puolesta ja nyt myös valmistautuminen on tehty todella huolellisesti.

– Ruotsi on ollut aiemmin meille tosi vahva kisa, mutta viime vuonna emme olleet siellä kovin vahvoja. Nyt haluamme palata taisteluun, Rovanperä kertoo.

– Koska kyseessä on kauden ainoa lumiralli, ei ole helppoa löytää täydellisiä säätöjä autoon vain muutaman päivän testien avulla. Löysimme kuitenkin jotain tosi hyödyllisiä juttuja omissa valmistavissa testeissämme. Ainakin menemme oikeaan suuntaan.

Ruotsin ralli käynnistyy torstai-iltana ajettavalla Uumajan yleisöerikoiskokeella. Yhteensä kisassa on luvassa 18 pikataivalta, joille mittaa kertyy hieman yli 300 kilometriä.

Lue myös: Kalle Rovanperä ja Esapekka Lappi avaavat urakkansa! Tämä kaikki sinun pitää tietää Ruotsin MM-rallista

Lue myös nämä

  • Uusimmat