WRC-tallipomo odottaa Esapekka Lapin saaneen lisää liekkiä – luvassa tunteikas ralli Hyundaille

Hyundain WRC-tallin päällikkö Cyril Abiteboul janoaa loistavalle kauden aloitukselle jatkoa.
Cyril Abiteboul
Cyril Abiteboul. Kuva: Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Korealaisvalmistaja juhli voittoa Monte Carlossa tammikuussa. Olosuhteet ovat nyt erilaiset, kun rallin MM-sarja jatkuu torstaina käynnistyvällä Ruotsin osakilpailulla.

– Ruotsin ralli on kalenterin ainoa lumiralli, ja koska Monte Carlossa olosuhteet olivat leudot, kohtaamme nämä olosuhteet nyt ensi kertaa sitten viime kauden. Tietenkin tavoitteenamme on jatkaa samalla momentumilla voittomme jälkeen, Abiteboul summaa.

Thierry (Neuville) ja Ott (Tänak) ovat onnistuneet voittamaan Ruotsissa aiemmin, joten meillä on potentiaalia.

Hyundain suomalaiskuski Esapekka Lappi palaa tositoimiin Uumajassa. Lappi keskittyy tänä vuonna enemmän perhe-elämään ja ajaa vain valikoituja ralleja.

– Kyseessä on Esapekan ensimmäinen ralli sitten viime vuoden Japanin kisan. Odotamme innolla, miten hänen uusi elämänrytminsä tuo liekkiä hänen osa-aikaiseen MM-kauteensa, Abiteboul sanoo.

Lue myös: Kalle Rovanperä ja Esapekka Lappi avaavat urakkansa! Tämä kaikki sinun pitää tietää Ruotsin MM-rallista

Kyseessä on Hyundaille varmasti tunteikas ralli, sillä viime huhtikuussa traagisesti testionnettomuudessa Kroatiassa kuollut Craig Breen oli huippuiskussa vuoden takaisessa Ruotsin rallissa. Breen ajoi kisassa toiseksi ja oli pätkähaastatteluissa elementissään.

– Voisin varmasti olla Brattbyn pormestari tämän pätkän perusteella. Auto on uskomaton ja menee kuin urissa. Tällaista fiilistä ei ole ollut koskaan ennen, Breen hehkutti naururemakan säestämänä ajettuaan hurjat pohjat Brattbyn erikoiskokeelle.

Tänä vuonna Ruotsin rallin järjestäjä on kunnioittanut Breenin muistoa nimeämällä pikataipaleen Breenin ajonumeron 42 mukaan (#42 Brattby).

– Ruotsin ralli on meille erityinen, koska Craig ajoi siellä viime vuonna podiumille. On hienoa nähdä, kuinka hänen muistoaan kunnioitetaan nimeämällä Brattbyn pätkä uusiksi, Abiteboul toteaa.

– Haluamme kisasta parhaan mahdollisen tuloksen. Päätavoitteenamme on olla korkeimmalla korokkeella viikonlopun päätteeksi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat