Kalle Rovanperä haki huippuvauhtia asvalttikisaan

Kalle Rovanperä ei ehtinyt pidempään juhlia Viron MM-rallin voittoa.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT

Rovanperä nappasi ykkössijan sunnuntaina päättyneessä Viron sorakisassa ja kasvatti entisestään johtoaan rallin MM-sarjassa. Suomalaiskuski ehti pitää yhden välipäivän rallipuuhista ennen kuin oli aika palata arkihommien pariin.

Toyota-kuski matkusti tiistaina Belgiaan, missä Toyota testaa tällä viikolla. Belgiassa ajetaan MM-sarjan asvalttiosakilpailu kuukauden kuluttua.

Rovanperä hyppäsi Toyotan GR Yaris Rally1 -auton rattiin keskiviikkona ja haki säätöjä kilpuriin. Rovanperältä voidaan odottaa hyvä tulosta myös Belgiasta, sillä hän sijoittui vuosi sitten Ypresin ympäristössä ajetussa kilpailussa kolmanneksi.

Tänä vuonna on ajettu vasta yksi puhdas asvalttiosakilpailu, josta Rovanperällä on hyvät muistot. Suomalaisässä venytti Kroatian osakilpailun voittoon viimeisellä erikoiskokeella, jolla hän jätti Hyundain Ott Tänakin taakseen.

Katso alta video Rovanperän testistä Belgiassa.

Tällä kaudella viisi voittoa ottanut Rovanperä johtaa MM-sarjaa peräti 83 pisteen turvin ennen Hyundain Thierry Neuvillea seitsemän osakilpailun jälkeen. Kaudesta on ajamatta vielä kuusi osakilpailua.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Seuraava osakilpailu on ohjelmassa 4.-7. elokuuta Suomessa, ja Rovanperä on jälleen suursuosikki kotikilpailussaan. Belgian Ypres-ralli ajetaan 18.-21. elokuuta.