Quantcast

Esapekka Lappi urakoi jälleen Toyotan puikoissa – samalla varmistui yksi kisa suomalaisen kalenteriin

Esapekka Lappi teki pikaisen paluun "konttorille" viime viikonloppuna ajetun Viron MM-rallin jälkeen.
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lappi ei ehtinyt piipahtamaan kotona heti Viron osakilpailun jälkeen, sillä hän matkusti maanantaina Belgiaan. Tiistaina hän hyppäsi jälleen Toyota GR Yaris Rally1 -auton ohjaamoon Länsi-Flanderin provinssissa.

Toyota testaa tällä viikolla Belgiassa Ypresin MM-osakilpailua varten, joka on ohjelmassa kuukauden kuluttua. Tehdastiimin muut kuljettajat, Kalle Rovanperä ja Elfyn Evans, ovat testivuorossa Lapin jälkeen.

Toyota ei ollut aiemmin virallisesti vahvistanut Lapin osallistumista Belgian asvalttikilpailuun. Tiistain testi toi kuitenkin asialle lopullisen sinetin, vaikkakin Lapin kanssa Toyotan kolmosautossa ajovastuuta jakava Sebastien Ogier oli ilmoittanut jo kesäkuun lopulla, ettei hän todennäköisesti kilpaile Belgiassa.

Katso alta video Lapin testirupeamasta.

Ypres-ralli oli ensi kertaa mukana MM-sarjassa viime kaudella, mutta kilpailu jäi tuolloin väliin ilman tallipaikkaa olleelta Lapilta. Kilpailu ei kuitenkaan ole täysin uusi tuttavuus pieksämäkeläiselle, sillä hän osallistui Ypresin EM-ralliin kaudella 2014.

Kisasta hänellä ei tosin ole hyvät muistot, sillä hän ajoi Skodallaan ulos ja joutui keskeyttämään. Lappi kuitenkin kruunattiin kauden päätteeksi EM-sarjan mestariksi.

Lappi kilpaili tämän kauden avauspuoliskolla harvakseltaan, mutta nyt hänelle on luvassa kolme kilpailua reilun kuukauden sisään. Viime viikonloppuna hän ajoi kuudenneksi Viron MM-rallissa, parin viikon päästä ohjelmassa on kotoinen Suomen MM-ralli ja kaksi viikkoa myöhemmin Belgian osakilpailu.

Mahdollista on, että Lapin kalenteriin tulee myös Kreikan Akropolis-ralli syyskuussa. Ogier on ilmoittanut, että hän haluaisi ajaa loppukauden aikana ainakin Uuden-Seelannin ja Japanin ralleissa.

Belgian MM-ralli ajetaan 18.-21. elokuuta.

Lue myös: Hyundai lukitsi kuljettajansa Belgian MM-ralliin

Katso alta Viron MM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat