Rallin EM-sarjan mestaruus ratkesi yllättäen? Espanjalaistähti vetäytyi erikoisesta syystä

Nil Solansin haaveet rallin Euroopan mestaruudesta menivät käytännössä murskaksi jo ennen viikonloppuna ajettavaa Rooman rallia.
Nil Solans
Nil Solans. Kuva: @World / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Solans on käytännössä sarjan ainoa kuljettaja, joka olisi vielä voinut haastaa maanmiehensä Efren Llarenan mestaruudesta. Espanjalainen on paininut budjettiongelmien kanssa ja alkuviikolla hän koki tuoreimman takaiskunsa.

Hyundai-kuljettaja Solans löi tämän kauden aikana hynttyyt yhteen tshekkitiimi Kowax Racingin kanssa. Talli ei pystynyt tuomaan Hyundai i20 N Rally2 -autoaan Italiaan logististen ongelmien vuoksi. Tämän vuoksi Solansia ei nähdä perjantaina alkavassa Rally di Roma Capitalessa.

– Yritin löytää toista vaihtoehtoa, mutta en onnistunut siinä pienellä budjetillani, Solans totesi DirtFish-sivuston mukaan.

– Minulla ei ole budjettia eikä kartanlukijaa, joten minulla ei ollut mitään mahdollisuutta tulla Roomaan.

Solansin nuotteja lukeva Marc Marti sai selkävamman viime viikonloppuna Viron MM-rallissa, jossa hän toimi Bruno Bulacian kartanlukijana.

Solans voitti alkukaudesta kaksi osakilpailua, mutta hän joutui jättämään myös Azorien EM-rallin väliin rahoituksen puutteen vuoksi. Puolan EM-rallissa hänelle tuli keskeytys.

Llarena johtaa EM-sarjaa 46 pisteen erolla Solansiin ennen Rooman osakilpailua. Hänellä on mahdollisuus karata tavoittamattomaan pistejohtoon Italiassa ja varmistaa EM-sarjan mestaruus.

Lue myös nämä