Juho Hänninen antoi suosituksensa, rallin Suomen mestari testaa vauhtiaan Espanjassa sorakisassa

Mikko Heikkilä kilpailee tulevana viikonloppuna Espanjan soraralli-cupin kauden kuudennessa osakilpailussa, Rallye Ciudad de Granadassa.
Mikko Heikkilä
Mikko Heikkilä. Kuva: Hannu Rainamo
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Alla Heikkilällä on Skoda Fabia R5. Kutsukilpailusta saatava kokemus Etelä-Euroopan sorateistä on arvokasta tulevia kilpailuita ajatellen.

Viime viikonloppuna Heikkilä kisasi uransa kolmannessa asvalttiosakilpailussa Katalonian MM-rallissa. WRC2-luokassa kilpailleen Heikkilän kilpailumatka jatkui viikolla Skoda-kuljettajan saatua kutsu ajaa Espanjassa myös sorateillä.

Juho Hänniseltä tiedusteltiin kuljettajaa ajamaan paikalliseen kilpailuun, ja hän suositteli meitä. Kiitokset hänelle siitä. Kilpailu vastaa SM-rallia, ja on samankaltainen myös pituudeltaan. Tämä on hieno tilaisuus päästä ajamaan hieno ralli kohtalaisen pienellä vaivalla, Heikkilä sanoo.

Kilpailuun Heikkilä lähtee C.D. Plemar Sport -tiimin edellisen sukupolven Skoda Fabia R5:llä. Tavoitteena Heikkilällä on ajaa hyvä kilpailu Espanjan matkan päätteeksi.

– Kiva juttu, että päästään ajamaan ja nollaamaan Katalonian jälkeen. Lähdetään pitämään hauskaa ja ajamaan voitosta, vaikkei paikallisesta tasosta olekaan tietoa. Lauantaina se selviää.

Espanjalle tyypillisemmän asvaltin sijaan kilpailun kaikki vajaat sata erikoiskoekilometriä ajetaan soralla. Espanjan sorateiden luonne eroaa Suomen tiestöstä merkittävästi.

– Aika kova juttuhan tämä meille on. Kilpailu antaa hyvää kokemusta Etelä-Euroopan sorateistä, joita ei pääse Suomessa kokemaan. Ollaan joskus ajettu testiä näillä seuduilla ja istuttu kyydissä, mutta reitistä ei tiedetä vielä sen enempää, rallin tuore Suomen mestari summaa.

– Luonteeltaan tiet ovat koukumpia ja raffimpia kuin Suomessa. Vastaavanlaisia teitä on ajettu MM-rallissakin, joten tämä on meille jatkoa ajatellen hyvä juttu päästä harjoittelemaan.

Viime viikonlopun Katalonian MM-rallissa Heikkilä ja kartanlukija Samu Vaaleri eivät yltäneet kärjen vauhtiin. Tuloksena oli varsin vaisu 14. tila. Eroa kärkeen kertyi yli viisi minuuttia.

– Voittoa ei lähdettykään tavoittelemaan, mutta en ole tyytyväinen vauhtiini viikonlopun aikana. Ei se näköjään mene ihan niin, että SM-sarjasta tullaan ja ruvetaan heti pärjäämään asvaltilla, Heikkilä kuittasi.

Katso alapuolelta WRC2-luokan parhaat palat Katalonian MM-rallista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat