Ex-formulakuski debytoi rallicrossin MM-sarjassa ensi viikonloppuna

Rallicrossin MM-sarjan seuraavissa osakilpailussa tulevana viikonloppuna Kataloniassa nähdään pari mielenkiintoista vierailevaa kuljettajaa.
Nick Heidfeld
Nick Heidfeld. Kuva: Lou Johnson/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sähköisessä RX2e-luokassa rallicross-debyyttinsä tekevät entinen formulatähti Nick Heidfeld sekä ratamoottoripyöräilyn puolella kannuksensa hankkinut Carlos Checa.

– Olen todella innoissani. Rakastan ajamista ja olen päässyt kokeilemaan monia eri sarjoja sekä autoja. Rallicross on kuitenkin minulle täysin uusi juttu, vuosina 2000-2011 F1-sarjassa kisannut Heidfeld hehkuttaa.

– Mukana on hyppyjä ja ajamista eri alustoilla. Siellä driftataan ja ajetaan mies miestä vastaan. Luvassa voi olla jopa pientä tönimistä. Mahdollisuus avautui viime hetkellä, enkä ole ajanut kierrostakaan rallicross-autolla. Olen siis täysi noviisi, mutta rakastan haasteita.

45-vuotias Heidfeld on F1-uransa jälkeen ajanut sekä WEC-kestävyyssarjassa että Formula E -sarjassa. Espanjalainen Checa ei ole juuri aiemmin nelipyöräisillä kisannut, mutta testikokemus löytyy jo takataskusta.

– Olen seurannut rallicrossia ja ollut kaksi kertaa katsojana Katalonian osakilpailussa. Olin todella vaikuttunut näkemästäni. On erittäin jännittävää, että pääsen nyt itse kokeilemaan lajia, vuonna 2011 SuperBike-mestaruuden voittanut 50-vuotias Checa sanoo.

RX2e-luokassa on Katalonian kisassa mukana yhteensä 11 osallistujaa. Luokan mestaruudessa on kiinni belgialainen Victor Vranckx, joka johtaa 14 pisteellä Ruotsin Isak Sjökvistia ennen päätösosakilpailua.

Kataloniassa ajetaan lisäksi MM-sarjan sähköisen pääluokan kaksi osakilpailua. Suomalaisista pääluokkaa ajaa Niclas Grönholm. MM-sarja pääluokan osalta päättyy tuplakisaan Saksan Nürburgnringillä marraskuussa.

Katso alapuolelta Belgian MM-rallicrossin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat