Joko nyt, Ott Tänak? ”Nyt on vähän helpompaa”

Hyundain Ott Tänak heräsi MM-taistoon Portugalissa pari viikkoa sitten.
Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tänak taisteli voitosta Toyotan Sebastien Ogieria vastaan, mutta joutui nöyrtymään lopulta kakkostilaan. MM-sarjan uuden pistejärjestelmän myötä sunnuntaina kunnostautunut virolaiskuski napsi kuitenkin viikonlopulta eniten pisteitä.

Tallikaveri Thierry Neuville on yhä sarjan johdossa. Kolmantena olevan Tänakin ero tiimitoveriin on 31 pistettä viiden ajetun rallin jälkeen. Tänak pääsee kuitenkin tulevan viikonlopun Sardinian kisaan paremmalta lähtöpaikalta. Edessä häämöttävät myös Tänakille mieluisat kolme nopeaa kesän sorarallia Puolassa, Latviassa ja Suomessa.

– Sanoisin, että viikonloppumme Portugalissa oli tasainen ja hyvä. Sen varaan haluamme rakentaa myös täällä. Nyt on vähän helpompaa, kun olemme löytäneet vähän lisää vauhtia, Tänak sanoo.

– Sardiniassa on aina omat isot haasteensa. Tiet voivat olla tosi liukkaita, eikä tarvittavaa pitoa ole helppoa löytää. Siihen kun lisää vielä kuuman sään, niin homma muuttuu vaikeaksi.

Lue myös: Rallin MM-sarjassa poikkeuksellinen kisa – asiantuntija iskee faktat pöytään

Hyundai on perinteisesti viihtynyt erinomaisesti Välimeren saarella. Tänakin mukaan oikeiden säätöjen löytäminen on elintärkeää.

– Kun ajetaan samoilla renkailla ensimmäinen ja toinen lenkki, niin on vaikeaa saada vahva paketti aikaiseksi. Siksi pitoa tarvitaan säädöistä mahdollisimman paljon, varsinkin kun olemme etujoukoissa tiellä avauspäivänä, Tänak summaa.

Tänak tavoittelee Sardiniasta kauden avausvoittoa. Jo Portugalissa ykköstila oli lähellä, mutta aivan maaliin saakka ei koko paketti pysynyt kasassa.

– Sardinian ralli on todella mielenkiintoinen ja se on aina hyvä asia. Olimme lähellä voittaa jo Portugalissa, mutta rengasrikko söi mahdollisuudet. Suunnitelmana on parantaa siitä kisasta.

Sardinian ralli käynnistyy perjantaiaamuna testierikoiskokeella. Kisassa on luvassa yhteensä 16 pikataivalta, joille mittaa kertyy noin 266 kilometriä.

Kuuntele alta Rallipodin uusi jakso kokonaisuudessaan! Voit kuunnella sen myös Spotifyssä – ja muista ottaa samalla Rallipodi seurantaan!

Lue myös nämä