Jari-Matti Latvalalta kovaa puhetta – ”Meillä on kaikki omissa käsissämme”

Jari-Matti Latvala on saanut nauttia menestyksestä Toyotan tallipäällikkönä.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Latvalan aktiiviura rallikuljettajana päättyi Ruotsin MM-rallissa 2020. Tästä ehti vierähtää vain vajaa vuosi, kun Latvala otti Toyotan WRC-tallin pomon tehtävät vastaansa.

Latvalan aikakaudella Toyota on saalistanut kolme peräkkäistä triplaa: talli on napannut sekä kuljettajien, kartanlukijoiden että valmistajien mestaruudet kausina 2021-23.

Suomalaisten iloksi Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen on kruunattu mestareiksi jo kaksi kertaa putkeen, mutta Toyotalle merkkimestaruus on arvokkain.

– Valmistajien mestaruuden saavuttaminen ei ole koskaan helppoa. Ja siitä tulee entistä vaikeampaa joka vuosi, Latvala arvioi.

Hyundai jäi tänä vuonna selkeästi Toyotan jalkoihin, mutta ensi vuonna tiimi aikoo heittää kunnon haasteen Latvalan miehistölle. Hyundai on vahvistanut johtoportaansa lisäksi myös kuljettajakokoonpanoaan, johon palaa ensi vuodeksi Ott Tänak belgialaistähti Thierry Neuvillen rinnalle.

Hyundailla aiotaan kääntää kaikki kivet, jotta Toyotan mestaruusputkelle tulee päätös.

– Tavoittelemme ensi vuonna neljättä perättäistä titteliä. Hyundailla on vahva tiimi, mutta yritämme silti saada mestaruuden, Latvala lupaa.

– Meillä on maailman parhaat kuljettajat ja tämän hetken paras auto. Meillä on kaikki omissa käsissämme – meidän pitää vain tehdä oikeita asioita, Latvala lataa.

Toyota-kuljettajista Elfyn Evans ja Takamoto Katsuta ajavat ensi vuonna kaikki MM-rallit. Rovanperä ja Sebastien Ogier tyytyvät puolestaan puolikkaan kauden ohjelmiin.

Lue myös: Jari-Matti Latvalalta hurja ennustus

Lue myös nämä