Suomalaiskuskilla ensimmäinen ralli ulkomailla legendaarisissa maisemissa – ”Hypätään aivan tuntemattomaan”

Henri Timonen ja kartanlukija Jussi Kärpijoki suuntaavat ensimmäiseen ulkomaan ralliinsa.
Henri Timonen ja Jussi Kärpijoki
Henri Timonen (oik.) ja Jussi Kärpijoki kilpailevat Toyotalla tulevana viikonloppuna. Kuva: Timonen Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Timonen kilpailee tulevana viikonloppuna Italian rallisarjaan kuuluvassa Monzan rallissa, joka ajetaan legendaarisen moottoriradan maisemissa. Kilpailussa ajetaan kaikkiaan kymmenen erikoiskoetta perjantaina ja lauantaina.

Timonen ajoi tänä vuonna Suomessa SM2-luokassa nelivetoisella Ford Fiesta Rally3 -ajokilla, mutta nyt alla on Toyota GR Yaris. Italiassa on ajettu kaudesta 2021 alkaen GR Yaris Rally Cupia, jossa on aiemmin nähty suomalaisista Markus Manninen ja kartanlukija Teemu Sillanpää.

Tällä kertaa Monzan rallissa on mukana kaksi suomalaista autokuntaa kilpailemassa GR Yariksilla, sillä Timosen lisäksi myös WRC3-luokan tämän kauden mestari Roope Korhonen on ilmoittautunut mukaan. Toyotan merkkiluokan kuljettajapareja on kilpailussa mukana kaikkiaan 16 kappaletta.

Timonen lähtee ensimmäiseen ulkomaan koitokseensa innostuneena, sillä uusi kalusto ja uusi kisaympäristö luovat kiinnostavan haasteen.

– Kyseessä on nelivetoinen auto, joka pohjautuu Toyota Yariksen GR-malliin. Voimaa on noin 30 hevosvoimaa enemmän kuin meidän Rally3 Fiestassa, mutta vääntöä vastaavasti on vähemmän, joten kohtuu samanlaisesta kamppeesta on kyse, Timonen arvioi tiedotteessaan.

Timonen pääsee testaamaan autoa keskiviikkona. Torstaina on vuorossa nuotitus, ja pätkille päästään perjantaina.

– Pätkien onboard-videoiden perusteella voidaan odottaa haasteellista kisaa, kun siellä ajetaan Monzan rata-alueella ja sen lähettyvillä olevilla huoltoteillä ja puistoissa. Sieltä löytyy soraa sekä mutaa ja likaista asvalttia. Jos vielä sataa, niin on erittäin haastava kisa tulossa, Timonen ennakoi.

Suomalaisen tavoitteena on päästä hyvään vauhtiin viikonlopun aikana.

– Nyt hypätään aivan tuntemattomaan, joten tuloksellisesti ei ole mitään varsinaisia tavoitteita asetettu. Kyllä me lähdemme silti tosissaan haastamaan paikallisia ja onhan siellä yksi WRC-mestarikin mukana, joten varmasti taso tulee olemaan hyvä. Viiden sakkiin sijoittuminen olisi erittäin hyvä tulos ja sitä lähdemme rohkeasti tavoittelemaankin.

Debyyttikausi SM2-luokassa tuotti Timoselle viidennen sijan loppupisteissä. Kauden 2024 suunnitelmista Timonen on vielä arvoituksellisen vaitonainen.

– Suunnitelmat ensi kauden osalta ovat vielä jonkin verran auki ja eri vaihtoehtoja kartoitetaan. Ei ole poissuljettua, etteikö saatettaisi ajaa täällä enemmänkin.

Lue myös nämä

  • Uusimmat