Kalle Rovanperä heitti mielenkiintoisen haasteen rata-autoilutähdelle

Kalle Rovanperällä on ensi vuonna aikaa myös muille lajeille kuin ralliautoilulle.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä ilmoitti viime viikolla, että hän ajaa tulevalla kaudella vain noin puolet rallin MM-sarjan osakilpailuista. Kaksinkertainen maailmanmestari haluaa vetää hieman happea ja vähentää kiireitään.

Rovanperä kertoi ilmoituksensa yhteydessä, että ensi vuonna hänet nähtäneen myös muissa kisoissa MM-rallien lisäksi. Drifting kuuluu varmuudella suomalaistähden ohjelmaan, mutta hän on vihjaillut myös visiitillä rata-autoilun puolelle.

Lue lisää: Kalle Rovanperä kohauttaa – uralle uusi askel?

Rovanperä tapasi pitkän uran rata-autoilun puolella tehneen Kamui Kobayashin Toyotan tiedotustilaisuudessa viime viikolla. Kobayashilla on kokemusta formula ykkösistä lähtien ja viime vuodet japanilainen on ajanut Toyotan kuljettajana kestävyyskisojen puolella.

Toyota Gazoo Racingin WEC-tallin päällikkönä ja kuskina toimiva Kobayashi kertoi Rovanperälle, että hän aikoo ensi vuonna tulla katsomaan suomalaista tämän kakkoslajin kisaan.

– Meidän lajissamme ei koskaan driftailla tai mennä sivuluisussa. Sen vuoksi minun täytyy tulla katsomaan Formula Drift -kilpailua ja oppimaan, Kobayashi lupasi.

Rovanperä innostui Kobayashin suunnitelmasta sen verran, että hän yltyi heittämään haasteen japanilaistähdelle.

– Teillä on tosiaan vähemmän driftaamista kuin meillä rallissa. Mekin haluamme olla nopeita ralliautolla, mutta välillä menemme myös sivuluisussa. Ja nautin myös todella paljon drifting-autolla ajamisesta, Rovanperä aloitti.

– Sinun todellakin pitää tulla katsomaan. Ja sitten meidän pitää ajaa yhdessä, Rovanperä intoili.

Rovanperä osallistui tänä vuonna kahteen Japanin Formula Drift -sarjan osakilpailuun. Rovanperä otti voiton Ebisun osakilpailussa ja sijoittui toiseksi Okayamassa.

Rovanperä osallistui päättyneellä kaudella myös driftingin EM-sarjan eli Drift Mastersin osakilpailuihin.

Lue myös nämä