Rallin MM-sarjaan vihdoin uusi haastaja – Renault’n uusi kilpuri sai siunauksen FIA:lta

Renault'n uusi ralliauto Clio Rally3 on läpäissyt Kansainvälisen autoliiton FIA:n luokitukset.
Renault Clio Rally3
Renault Clio Rally3. Kuva: Renault Group
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Näin ollen Ford saa Fiesta Rally3 -autolleen vihdoin kilpailijan FIA:n rallipyramidin kolmannelle tasolle. Nelivetoinen Clio Rally3 on ranskalaismerkin taidonnäyte, jota testattiin viime vuoden aikana yhteensä 5 000 kilometrin verran.

Kilpuri esiteltiin viime tammikuussa Andorrassa ja se debytoi Terre des Causses -rallissa etuautona alkuvuodesta. Luokittelun jälkeen autolla voidaan ajaa kilpaa sekä pienissä kansallisissa ralleissa että aina MM-tasolla saakka.

Clio Rally3 -kilpurissa on 1,3 litrainen neljän sylinterin TCe-moottori, joka tuottaa 260 hevosvoimaa, ja vääntömomenttia löytyy 415 newtonmetrin verran. Vaihdelaatikko on viisilovinen.

Aerodynamiikan suunnittelussa mukana ovat olleet sekä Renault’n Viry-Châtillonin yksikkö että Alpinen F1-tiimi Enstonessa.

Kuuntele alta Rallit.fin uusin Rallipodi, jossa vieraillaan Craig Breenin turmapaikalla Kroatiassa. Voit kuunnella podcastin myös Spotifysta tästä linkistä. Juttu jatkuu upotuksen alla.

Renault kehitti aiemmin vuosina 2020-21 sekä Rally5- että Rally4-auton. Tulevina viikkoina uusi Clio Rally3 nähdään tositoimissa sekä Ranskassa että Italiassa, jolloin saadaan osviittaa auton suorituskyvystä. Kilpurin hinta on 122 000 euroa ennen veroja.

Ford Fiesta Rally3 -autolla on yksityisoikeus kilpailemiseen rallin MM-sarjan junioriluokassa. Renault voi kuitenkin haastaa Fordin WRC3-luokassa tulevissa MM-osakilpailuissa.

Katso alta kooste Kroatian MM-rallin JWRC-junioriluokan kisasta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat