Jari-Matti Latvala näki ison muutoksen Kalle Rovanperässä

Kalle Rovanperä starttaa voitto alla torstai-iltana käynnistyvään Sardinian MM-ralliin.
Latvala ja Rovanperä
Jari-Matti Latvala ja Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä ajoi huikean suorituksen Portugalin osakilpailussa pari viikkoa sitten. Suomalaismestarin edellisestä MM-rallivoitosta oli ehtinyt tuossa vaiheessa kulua yli seitsemän kuukautta. Kyseinen ykköstila tuli viime lokakuussa Uudessa-Seelannissa, missä Rovanperä sinetöi maailmanmestaruutensa.

Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala on nähnyt Rovanperässä ison muutoksen sitten alkukauden.

– Viime vuoden maailmanmestaruus saattoi tehdä sen, että hänelle tuli tietyllä tavalla kylläinen olo. Sen jälkeen pikkuinen kipinä saattaa puuttua. Ja kun muut ovat nälkäisiä voittamaan, niin tämä tilanne on näkynyt, Latvala sanoi Rallit.fille.

– Varsinkin Kroatian rallin jälkeen näin Kallesta, että voittamisen halu on tullut takaisin ja kipinä on taas siellä. Portugalin voiton jälkeen olen nähnyt, että hän on rennompi. Sieltä tuli tietty vapautuneisuus esiin, tallipomo lisäsi.

MM-sarjaa johtava Rovanperä ajaa ensimmäisenä autona läpi Sardinian MM-rallin perjantain erikoiskokeilla. Tavallisesti niin sanottu aura-auton paikka tarkoittaa isoa aikatappiota Sardiniassa, mutta nyt tilanne saattaa olla toinen.

– Se on mielenkiintoista, kun täällä on satanut vettä. Se ei ole kovinkaan tyypillistä tähän aikaan vuodesta Sardiniassa. Mutta tämä on hyvä asia meille, koska kuskimme lähtevät kärjessä perjantain pätkille. Tämä antaa heille enemmän mahdollisuuksia, Latvala arvioi.

Kuuntele alta Rallit.fin tuorein Rallipodi! Jaksossa äänessä on muun muassa Teemu Suninen, joka on lähellä huippupestiä rallin MM-sarjassa. Voit kuunnella jakson myös Spotifyssä. Juttu jatkuu upotuksen alla.

Mutta voiko Rovanperä taistella näistä lähtökohdista jopa voitosta? Latvala haki esimerkin parin vuoden takaa.

Sebastien Ogier voitti tämän kilpailun vuonna 2021 kärkipaikalta. Silloin oli satanut nuotituksen aikana, mikä sitoi tienpintaa ja auttoi siinä, että hän pystyi voittamaan.

– Siinä mielessä uskon, että Kallella on mahdollisuudet. Jos täällä on normaalin tapaan lämmintä ja kuivaa koko ajan, niin sitten Kallella ei ole mitään mahdollisuuksia. Mutta tämä tilanne avaa Kallelle ikkunaa, Latvala sanoi.

Katso alta Sardinian MM-rallin ennakko.

Lue myös nämä

  • Uusimmat