Jari-Matti Latvala murskaavan ylivoimaiseen voittoon – ”Täytyy myöntää, että nyt väsyttää!”

Jari-Matti Latvala oli murskaavan ylivoimainen Historic-rallin EM-osakilpailussa Lahdessa.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Ilkka Lamminsivu
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Latvala ja kartanlukija Enni Mälkönen voittivat perjantaina ja lauantaina ajetun kilpailun ylivoimaisesti. Toyota Celica GT-4 -autolla kilpaillut parivaljakko vei yleiskilpailun voiton yli seitsemän minuutin erolla ennen Marko Uutelaa, joka kurvaili Opel Asconalla.

– Kaksi viimeistä erikoiskoetta olivat tosi hienoja. Luulin heti ekassa jarrutuksessa, että rengas on mennyt. Urassa oli hyvä pito, mutta heti sen sivussa oli tosi paljon irtotavaraa. Tarkkana sai olla, Latvala naureskeli Moottoriurheilu.tv:n Youtube-lähetyksessä.

– Näköjään nolla-autokin oli tehnyt jo leveää linjaa. Aika tyytyväinen olen ajooni. Tuli aika puhtaasti. Kone vähän huohottaa. Voi olla, että se pitää rallin jälkeen avata, mutta toivottavasti kestää Lahteen asti.

Yleiskilpailun kolmanneksi ylsi Ford Sierra Cosworthia komentanut unkarilainen Tibor Erdi. Volvolla ajanut Pasi Hapulahti oli neljäs ennen Toyota Starletilla kilpaillutta Esa Peltosta.

Latvalalla on pitänyt kiirettä viimeiset viikot, sillä edellisviikonloppuna mies oli ajamassa Suomen MM-rallissa Toyotan GR Yaris Rally1 -autolla. Syyskuun alussa miehen ajohommat jatkuvat, kun vuorossa on Hokkaido-ralli Japanissa tiimin uudella Rally2-kilpurilla.

– Täytyy myöntää, että nyt kyllä väsyttää. Pitää huominen huilata, Latvala huokaisi.

Historic-rallin EM-osakilpailu ajetaan yhtä aikaa Lahden SM-rallin kanssa.

Katso alapuolelta, kuinka Latvala testasi Toyotan Rally1-autoa ennen Suomen MM-rallia.

Lue myös nämä

  • Uusimmat