Hyundain WRC-tiimin menestys kumpusi kuuden tunnin kriisipalaverista – ”Teimme yhdessä listan, mitä kaikkea autossa pitää muuttaa”

Andrea Adamo
Andrea Adamo: Kuva Helena El Mokni/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain rallitallin belgialaiskuski Thierry Neuvillen unelma uran ensimmäisestä maailmanmestaruudesta karahti suurella todennäköisyydellä jälleen kiville viime viikonlopun Viron osakilpailussa.

Tynkäkaudella hutikisoihin ei ole varaa, mutta Neuvillen saaliiksi pistesarakkeeseen Viron osalta merkitään pyöreä nolla. Lauantain keskeytys ja sunnuntain tekniset ongelmat Power Stagella olivat raju takaisku. Kun ajamatta on enää kolme rallia, on Neuville MM-pisteissä viidentenä muhkeat 37 pistettä Toyotan Sebastien Ogieria perässä.

Hyundain tallipomo Andrea Adamo lausuu Neuvillesta ylisanoja belgialaiselle RTBF-kanavalle.

– Minulle Thierry on huippukuski. Hän näytti jälleen viikonloppuna, että voi taistella nopeilla teillä voitosta, kun auto on hyvä. Hän oli kolmantena ihan muiden kavereidemme takana. Sanon saman asian uudestaan, mitä olen sanonut ennenkin. Thierry ansaitsee mestaruuden, koska hän ajaa kovaa missä tahansa, Adamo hehkuttaa.

Katso alta historian ensimmäisen Viron MM-rallin kohokohdat. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,348840″ ap mute]

Adamolla on toki syytä ylistykseen, mutta italialaisen kommentteja helpotti varmasti Hyundain Virosta saavuttama kaksoisvoitto, minkä myötä talli nousi aivan Toyotan kantaan valmistajien MM-sarjassa. Adamo uskookin, että vaikeuksista huolimatta viisinkertainen MM-hopeamitalisti antaa kaikkensa valmistajien taisteluun, jos henkilökohtainen mestaruus lipeää lopullisesti näpeistä.

– Pitää muistaa, että Turkissa Thierryllä on hyvä lähtöpaikka, koska tien auraaminen on siellä iso juttu. Muistutan myös, että meidän tehtävä on voittaa valmistajien MM-sarja. Thierry oli siinä hommassa viime vuonna elintärkeässä roolissa ja mahdollisti sen mestaruuden meille. Olen varma, että hän tekee kaikkensa sen eteen myös tänä vuonna, Adamo sanailee.

Adamon mukaan pohjat Viron rallin menestykselle rakennettiin maaliskuisen Meksikon MM-rallin jälkeen, jossa Hyundai-kuskeista vain Ott Tänak ylsi kunnolliseen tulokseen. Tuon kisan jälkeen Adamo piti useammankin kriisipalaverin fiaskokisan jälkeen.

– Meidän kautemme vaihtoi suuntaa Meksikossa, jossa me pidimme pitkän palaverin sunnuntaina. Se kesti luullakseni jotain kuusi tuntia. Me laitoimme kaiken pöydälle ja keskustelimme. Kerroimme totuudet asioista ja teimme yhdessä listan, mitä kaikkea autossa pitää muuttaa, Adamo paljastaa.

Hyundai testasikin kesällä ahkerasti sekä Suomessa että Virossa ja ajoi myös lukuisia pieniä kansallisia ralleja testimielessä.

Lue myös: Kalle Rovanperältä yksi erityinen muutosehdotus Viron MM-ralliin – ”Eihän kukaan jaksa herätä viiden aikaan”

Lue myös: Suomalaiskuskista tuli isä kesken MM-rallin – ”Yöunet jäivät aika vähiin”

Lue myös: Suomalaisten WRC-kuskien tiimillä tuskaista – ”Vauhtimme ei riitä maailman kärkeen”

Lue myös nämä