Hyundain WRC-talli tarvitsee isoa onnistumista – tallipomolla luotto suomalaisiin

Hyundain WRC-talli on kovan paikan edessä rallin MM-sarjassa.
Cyril Abiteboul
Cyril Abiteboul. Kuva: Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ero valmistajien sarjassa arkkiviholliseen Toyotaan on tuntuvat 48 pistettä ja edessä on ennakolta kaksi erittäin vahvaa kisaa Toyota-kuskeille. Hyundain on ehdottomasti lyötävä Toyota sekä tämän viikon Viron että sitä seuraavassa Suomen MM-osakilpailussa.

Kahden nopean sorarallin jälkeen kaudesta on enää jäljellä viisi osakilpailua, joten eroa on saatava kurottua ennen syksyn kisoja.

– Me olemme perinteisesti menestyneet Virossa ja voittaneetkin kerran vuonna 2020. Thierry (Neuville) ja Teemu (Suninen) tietävät, miten kisassa ajetaan podiumille. Esapekka (Lappi) tulee ralliin kovassa iskussa, vaikka Keniassa tulikin pettymys, Hyundain tallipomo Cyril Abiteboul miettii.

– Olemme tehneet tiivisti töitä yhdessä, jotta voisimme kehittää automme suorituskykyä. Tärkeintä on, että pystymme kaikissa loppukauden kisoissa ottamaan kunnon pisteet.

Abiteboulilla on tiedoissaan kuitenkin pieni aukko, sillä MM-sarjan pääluokassa Suninen ei ole koskaan ajanut podiumille Virossa. Kaksi kertaa jokelalainen on yltänyt M-Sport Fordin kalustolla kuudenneksi. Viime vuonna hän oli toki palkintopallilla WRC2-luokassa.

– Olen unelmoinut tästä pitkään. Olen tehnyt kovasti töitä, jotta pääsisin takaisin ykkösluokkaan ja nyt olen siellä. Viron ralli on kuin sprinttikisa, joten on mentävä kaasu pohjassa lähdöstä maaliin, Suninen suunnittelee.

– Tienpinta on normaalisti aika pehmeä, mutta pitoa on paljon. Varsinkin toisella kierroksella syvissä urissa pitoa on äärimmäisen paljon. Minun tavoitteeni on näyttää hyvää vauhtia, ja jos fiilis on kohdillaan, voimme puskea myös kunnon tuloksesta.

Lue myös: EK1: Lappi ja Rovanperä hyökkäsivät kärkisijoille

Katso alapuolelta, mitä Viron MM-rallissa on luvassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat