Hyundain rallipomo jyrähti: ”Ei yksinkertaisesti ole mahdollinen”

Kansainvälisen autoliiton FIA:n pitäisi vahvistaa mahdollisimman pian rallin MM-sarjan tulevat tekniset säännöt.
Cyril Abiteboul
Cyril Abiteboul. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

FIA:n alainen työryhmä esitteli helmikuun lopulla ehdotuksensa tulevista sääntömuutoksista, jotka olivat radikaaleja. Rally1-autojen hybridiyksiköistä on määrä hankkiutua eroon jo kuluvan kauden jälkeen, minkä lisäksi kilpureihin on suunnitteilla muitakin merkittäviä muutoksia jo ensi vuodeksi.

FIA:n on määrä vahvistaa tulevat säännöt kesäkuussa maailman moottoriurheiluneuvoston kokouksessa. Hyundain tallipäällikön Cyril Abiteboulin mukaan aikataulu on aivan liian tiukka.

– On elintärkeää, että saamme säännöt nopeasti vahvistettua maailman moottoriurheiluneuvostossa, jotta voimme työskennellä näiden sääntöjen mukaisesti. Kesäkuun aikataulu ei yksinkertaisesti ole mahdollinen, jos aiomme tehdä hyvää työtä ensi vuodelle, Abiteboul jyrähti Autosportin mukaan.

Abiteboulin mukaan FIA löytää varmasti keinot nopeampaan päätökseen, jos kattojärjestössä on riittävästi halukkuutta siihen.

– Heidän on ymmärrettävä, että auton suunnitteluun, rakentamiseen, testaamiseen ja validoimiseen tammikuuhun mennessä ei ole juurikaan aikaa, jos säännöt vahvistetaan kesäkuussa, Abiteboul painotti.

Hybridiyksikön poistamisen lisäksi autojen aerodynaamisia ominaisuuksia on määrä karsia, ja myös ilmankuristinta pienennetään. Muutoksilla pyritään pudottamaan Rally1-autojen kustannuksia, mutta samaan aikaan uudistukset tuottavat nykyisille talleille kustannuksia kehitystyön vuoksi.

Ja ennen kaikkea, kehitystyö vaatii aikaa.

– Puhumme merkittävistä muutoksista autossa sekä voiman, painonjaon ja aerodynamiikan käyttäytymisen osalta. Siiven muutos ei ole pieni – se on valtava muutos.

– Tiedän, ettemme ole formula ykkösissä, mutta aerodynamiikka on rallissakin tärkeää. Puhumme tasapainon muutoksista, ja meidän on tehtävä sen ympärillä hyvää työtä. On olemassa suuntaviivoja, mutta nyt tarvitsemme sääntöjä ja mahdollisimman pian, F1-sarjassa aiemmin pomona toiminut Abiteboul totesi.

Lue myös: Hyundai-pomo latasi täyslaidallisen – esittikö samalla rajun uhkauksen?

Lue myös nämä