Toyotan WRC-tähdeltä viisaita sanoja omista haasteistaan

Toyotan WRC-tallin haastajaohjelman kautta huipulle noussut Takamoto Katsuta saalistii ensimmäistä voittoaan MM-sarjassa.
Takamoto Katsuta
Takamoto Katsuta. Kuva: Toyota GAZOO Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Katsuta on viimeisen parin kauden aikana nostanut tasoaan ja japanilainen ajoikin Keniassa viikko sitten uransa viidennen palkintosijan. Seuraavaksi mies mielii nousta korkeimmalle korokkeelle. Katsuta kuitenkin tunnustaa, että helpolla se ei tule.

– Joillain pätkillä minä höllään vielä liikaa vauhtia. Taso vaihtelee edelleen liian jyrkästi. Jos katsoo kärkimiehiä, niin kun he ottavat varman päälle jollain pätkällä, ei vauhti tipu kuitenkaan liikaa, Katsuta mietti.

–  Heidän tasonsa heilahtaa vain muutaman sekunnin per pätkä. He tietävät tarkkaan, miten vauhtia säädellään. Sitä minun pitää kehittää, jotta pääsen seuraavalle tasolle. Ehkä sen jälkeen olen valmis voittamaan.

Rallin MM-sarjan ykkösluokassa kilpailijoita ei mielin määrin ole, mutta kamppailu voitoista on raakaa. Noustakseen voittajaksi on lyötävä muun muassa Hyundain Thierry Neuville ja Ott Tänak sekä Toyotan Elfyn Evans. Lisäksi oman lusikkansa soppaan laittavat Katsutan osa-aikaiset tiimikaverit Kalle Rovanperä ja Sebastien Ogier.

– Kärkikuusikosta kuka tahansa voi voittaa milloin tahansa. Ei ole helppoa lyödä heitä. Tietenkin minun pitää vain jatkaa työntekoa ja kehittyä. Muuta keinoa ei ole.

– Kaikki on aina yhteydessä toisiinsa, kuten auton suorituskyky, kuskin henkinen tila ja niin edelleen. Tiimi tekee aina kovasti töitä eteeni, joten sen puolesta olen varmasti valmis.

Rallin MM-sarja jatkuu Kroatian asvaltilla parin viikon päästä.

Lue myös nämä