Heikki Kovalainen uudella kalustolla SM-ralliin – entinen F1-kuljettaja kertoo avoimesti heikkoudestaan

Heikki Kovalainen pääsee kilpailemaan Skodan tuoreimmalla kilpurilla ensi viikolla ajettavassa Pohjanmaan SM-rallissa.
Heikki Kovalainen
Heikki Kovalainen on kilpaillut aiemmin Skoda Fabia R5 -autolla. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kilpailuun ilmoittautuneiden listalta Kovalaisen nimen perästä löytyy autona ”Skoda Fabia RS”. Kovalainen vahvistaa Rallit.fille, että hän tosiaan saa alleen Skodan uuden Fabia RS Rally2 -auton Seinäjoen ympäristössä ajettavassa kilpailussa.

Kovalainen on aiemmin kilpaillut Skodan vanhalla R5-autolla kahdessa SM-rallissa ja Japanin rallisarjassa. Viime viikonloppuna Kovalainen voitti ylivoimaisesti R5-menopelillä Kumakogen-rallin nousevan auringon maassa.

Entinen F1-tähti muutti tämän vuoden alussa Suomeen ja samalla hän päätti ottaa vastaan uuden haasteen kotimaisilla ralliteillä. Kovalainen ajaa kuluvalla kaudella SM-ralleissa Secto Automotive Labs -tallin kuljettajana.

– SM-rallit ovat olleet kivoja tapahtumia, vaikkei itsellä ole ihan kulkenut. Olen nauttinut, mutta en ole ottanut hirveästi stressiä, vaikkei ole kulkenutkaan. Ei se enää niin hirveästi mun uraan vaikuta, Kovalainen letkauttaa Rallit.fille.

Tammikuun Tunturirallissa ja helmikuisessa Kuopion SM-rallissa Kovalaiselle selvisi karu totuus: ero SM-sarjan kärkikuljettajiin on vielä huima lumella ja soralla. Entinen F1-kuljettaja on sanonut suoraan, että asvalttikisat sopivat hänelle paremmin.

SM-sarjassa hän on kerryttämässä lisää kokemusta ja parantamassa heikkouksiaan rallissa. Suomussalmelaisen mukaan hommaan tulisi panostaa vieläkin enemmän.

– Pitäisi vain päästä ajamaan ja treenaamaan enemmän. Tänä vuonna minulla ei ole ollut mahdollisuutta päästä ajamaan tämän enempää. Olemme ajaneet yksittäisiä testipäiviä ennen ralleja, mutta se ei ole riittävän paljon, Kovalainen myöntää avoimesti.

– Diilimme ei mahdollista tässä kohtaa enempää testipäiviä – niillä on mentävä. Tämä vaatisi raskaamman projektin. Jos pääsisin ajamaan ja treenaamaan enemmän ja siihen päälle tulisi valmentaja mukaan, niin uskon, että pystyisin petraamaan vauhtia. Mutta sitä on vaikeaa sanoa, kuinka paljon pystyisin petraamaan.

Kovalainen paljasti Rallit.fille, että hän haluaisi ajaa ensi vuonna asvalttikisoja MM- tai EM-sarjassa. Mutta myös irtopinnoitteella kilpaileminen kiinnostaa.

– Tykkään ajaa soralla ja lumella, mutta kello ei tykkää. Ajaminen on vielä varovaista. Kun katson omaa ajamista, näen selvästi, että pitäisi mennä enemmän sladissa ja jarruttaa rajummin. Näen, mitä siinä tapahtuu, mutta se vaatisi lisää kilometrejä, että sen saisi myös tehtyä.

Pohjanmaan SM-ralli ajetaan 19.-20. toukokuuta Seinäjoen ympäristössä.

Lue myös: Heikki Kovalainen paljasti ison rallisuunnitelmansa – ”Voihan se olla, että se näyttää huonolta”

Lue myös: Heikki Kovalainen ylivoimainen Japanissa, seuraavaksi edessä SM-ralli soralla – ”Luultavasti kyyti on aika kylmää”

Kuuntele alta Rallit.fin tuorein Rallipodi. Voit kuunnella podcastin myös Spotifyssä.

Lue myös nämä