Heikki Kovalainen heitti Janni Hussin suoraan syvään päätyyn – entiseltä F1-tähdeltä huikea ennustus aisaparistaan: ”Sitten otan krediittiä”

Heikki Kovalaisen ja Janni Hussin yhteinen taival rallin SM-sarjassa jatkuu tulevana viikonloppuna Seinäjoella.
Janni Hussi ja Heikki Kovalainen
Janni Hussi ja Heikki Kovalainen. Kuva: Secto Automotive
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kovalaisella ja Hussilla on toistaiseksi takanaan yksi yhteinen ralli, helmikuussa järjestetty Kuopion SM-osakilpailu, josta heille jäi käteen yleiskilpailun 14. sija. Perjantaina käynnistyvässä Pohjanmaan SM-rallissa parivaljakko saa käyttöönsä Secto Automotive Labs -tallin hankkiman uuden Skoda Fabia RS Rally2 -kilpurin.

– Sora on alustana haastava, mutta haluan parantaa talven suorituksista. Uusi auto on todella hieno ja uskon, että keskiviikon testipäivä tuo hyvää fiilistä kohti kilpailua, Kovalainen sanoo.

Lue myös: Heikki Kovalainen uudella kalustolla SM-ralliin – entinen F1-kuljettaja kertoo avoimesti heikkoudestaan

Mediapersoonana paremmin tunnettu Hussi aloitti rallikartturin hommat vain vajaa vuosi sitten. Hussi luki nuottia parissa kilpailussa Sami Pajarille ja hurahti täysin lajiin.

Täksi kaudeksi hänelle avautui tilaisuus istahtaa Japanin rallisarjan viime vuonna voittaneen Heikki Kovalaisen rinnalle. Entinen F1-tähti halusi tulla kotimaahansa kerryttämään lisää rallikokemusta ja samalla haussa oli uusi kartanlukija. Yhteys Hussiin löytyi Instagramin kautta.

– Laitoin viestiä, että lähdetäänkö ajamaan SM-sarjaa. Hän sanoi ensin, että ei lähdetä. Mutta sitten parin päivän päästä hän sanoi, että voisikin lähteä, Kovalainen kertaa.

Huhtikuussa Hussi kävi kartturoimassa Secto Automotiven pomoa Matias Henkolaa Italiassa Piemonte-rallissa ja heti perään hän nuotitti Kroatian MM-rallin WRC3-mestari Lauri Joonan kanssa. Se on siis selvää, että Hussi ottaa kartanlukijan hommat tosissaan.

Lue myös: Janni Hussi hurahti täysillä ralliin – ”Haluan katsoa tämän kortin loppuun asti”

Tämän on huomannut myös Kovalainen, vaikka yhteisiä kokemuksia ei ole vielä kertynytkään kuin hyppysellinen.

– Aika syvään päätyyn hänet heitettiin. SM-sarjan kartturin rooli on aika vaativa. Siinäkin on paljon tekemistä ja Jannilla on paljon opeteltavaa.

– Mutta hän on ymmärtänyt nopeasti sen, mitä haen nuotilla, ja hän lukee nuotin todella hyvin. Hänellä ei ole ollut mitään ongelmaa pysyä nuotilla, kirjoittaa nuottia tai ymmärtää rytmiä, jota haen, Kovalainen kehuu aisapariaan.

Kovalaisen mukaan Hussi kaipaa vielä lisää kokemusta ja toistoja, jotta kaikki kartturin kontolle kuuluvat tehtävät alkavat hoitua rutiinilla.

– Hänellä on kova hinku oppia ja kova motivaatio tehdä ja mennä eteenpäin. Hän on pedantti tyyppi, joka on hyvä ominaisuus kartturilla, Kovalainen tietää.

Kovalainen povaa, että Hussin rahkeet voivat riittää häntäkin pidemmälle rallipoluilla, mikäli motivaatio pysyy korkealla.

– Jannissa on kova potentiaali tulla huippukartturiksi ajan kanssa. Mä en varmaan ole se kuljettaja, joka voittaa Jannille maailmanmestaruuden Rally1-autolla, mutta ehkä olen se tyyppi, joka on pistänyt homman alulle. Kyllä mä sitten otan krediittiä, kun hän voittaa ensimmäisen maailmanmestaruuden, että mä opetin Jannia nuotille, Kovalainen veistelee.

Lue myös: Heikki Kovalainen paljasti ison rallisuunnitelmansa – ”Voihan se olla, että se näyttää huonolta”

Kuuntele alta Rallit.fin Rallipodin tuore jakso. Voit kuunnella sen myös Spotifyssä täältä. Muista pistää Rallipodi seurantaan ja tilaukseen!

Lue myös nämä

  • Uusimmat