Espanjalaiskuski ajoi ”suomalaisautolle” ensimmäisen voiton rallin MM-sarjassa – valotti nyt tulevaisuuttaan

Espanjalainen Jan Solans yllätti Portugalin MM-rallissa pari viikkoa sitten.
Jan Solans
Jan Solans ja Rodrigo Sanjuan juhlivat Portugalin MM-rallissa. Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Solansin nimiin merkittiin WRC2-luokan voitto. Ykköstila MM-sarjan kakkosluokassa oli Solansille uran ensimmäinen. Vuonna 2019 espanjalaiskuski saalisti kaksi voittoa junioreiden luokassa.

Voitto oli merkityksellinen myös Toyotan rallitiimille. Ensimmäistä kertaa WRC2-luokan korkeimmalle korokkeelle nousi Toyotan uusi Rally2-auto. Rallitykki on kehitetty suomalaisvoimin pääosin automerkin Jyväskylän rallipajalla.

– Fiilis auton kanssa oli koko kisan erittäin hyvä. Vaikka kisa on tosi raskas, auto oli uskomattoman hyvä koko ajan kovissa olosuhteissa, Solans sanoi Rallit.fille.

– Jousitus toimi erinomaisesti röykkyisillä teillä. Olimme myös itse tasaisia ja emme tehneet virheitä. Se toi meille voiton.

Kuuntele alta Rallipodin uusi jakso kokonaisuudessaan! Voit kuunnella sen myös Spotifyssä – ja muista ottaa samalla Rallipodi seurantaan! Juttu jatkuu upotuksen alla.

Portugalin ralli oli Solansille kauden kolmas MM-sarjassa. Monte Carlossa mies oli kuudes WRC2-luokassa, mutta Ruotsin lumilla helmikuussa tilille napsahti keskeytys. Solans aikoo kilpailla täyden seitsemän kisan ohjelman WRC2-luokassa, mutta suunnitelmat ovat edelleen hieman auki.

– Seuraavaksi ajamme Sardiniassa, se on varmaa. Sen jälkeen vuorossa on todennäköisesti Kreikka ja sitten katsomme muita kisoja tilanteen mukaan, Solans valotti.

Nopeasti laskettuna Sardinia ja Kreikka mukaan luettuna Solansilla olisi kasassa vasta viisi osakilpailua. Kreikan jälkeen Euroopassa ajetaan enää Keski-Euroopan ralli lokakuussa, joten kenties mukaan tulee vielä yksi kesän nopeista sorakisoista.

Solans ei ole vahvimmillaan nopeissa soraränneissä, mutta jotta seitsemän kisaa saadaan kasaan järkevällä kulurakenteella, olisi mukana oltava Puolan, Latvian tai Suomen MM-ralli.

– Ehkä ajan yhden niistä. Latvia voisi olla hyvä kisa, mutta en voi sanoa vielä mitään varmaa. Meidän pitää miettiä asiaa, Solans totesi.

Yksi asia on kuitenkin varmaa. Sen verran tiukoilla on Solansin budjetti, ettei hän voi kesällä ajaa yhtään kisaa vain kokemuksen haun kannalta.

– Ajamme joka kisassa pisteistä, koska voin ajaa vain maksimissaan seitsemän kisaa. Silloin minun on pakko kilpailla pisteistä joka kerta, espanjalaispilotti valotti.

Lue myös: Rallin MM-sarjassa poikkeuksellinen kisa – asiantuntija iskee faktat pöytään

Lue myös nämä