Rallin maailmanmestari tekee yllätyspaluun! Teki nyt herkullisen paljastuksen

Rallin maailmanmestari Petter Solberg yllätti aiemmin tällä viikolla, kun hän kertoi tekevänsä paluun.
Petter Solberg
Petter Solberg. Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Solberg pudotti ainakin pienimuotoisen uutispommin aiemmin tällä viikolla, kun hän kertoi osallistuvansa rallin EM-sarjan osakilpailuun Ruotsissa.

Solberg ajaa Ruotsin EM-rallissa kesäkuun puolivälissä. Kilpailu tottelee nimeä Royal Rally of Scandinavia ja kyseessä on tietyllä tapaa Solbergin kotikisa.

Ruotsin EM-ralli on Solbergin perheelle hyvin tuttu. Petterin poika, Oliver Solberg voitti kyseisen kilpailun viime vuonna.

– Täytän tänä vuonna 50 vuotta ja uskon, että tämä voi olla todella hauskaa, Solberg sanoi rallin EM-sarjan sivuilla.

– Oliver pärjää nyt omillaan, kuten myös vaimoni Pernilla, mutta minä olen ihan yksin. Joten kyse on enemmänkin motivaatiojutusta, missä vauhdissa pystyn olemaan rallissa, Solberg jatkoi.

Solberg uskoo, että ikä on vain numero. Samalla vanha mestari vihjaili herkullisesti sillä, että ajohommia saattaisi tulla vielä lisää.

– Jos mietitään Carlos Sainzia, niin minulla on rehellisesti sanoen vielä aika monta vuotta aikaa ajaa. Ja jos haluan tehdä jotain tulevaisuuden eteen, niin nyt minun on aloitettava alusta ja rakennettava kaikki alusta, Solberg sanoi.

Solberg asuu rallin keskuspaikan lähellä. Hän osallistuu kisaan Volkswagen Polo R5 -autollaan yhdessä kartanlukija Jonas Anderssonin kanssa.

– Kukaan ei ole käyttänyt Poloani ja se kysyi minulta: ”Petter, ota minut kyytiin”, Solberg naurahti.

Solbergin haaste Ruotsissa on iso, sillä rallin erikoiskokeet eivät ole hänelle entuudestaan kovinkaan tuttuja.

– Siellä on vain yksi pätkä eli Colin’s crest (Vargåsen), jonka olen joskus alkuaikoina ajanut, mitään muuta en ole koskaan ajanut, Solberg kertoi.

– Nuotitus tulee olemaan se haastavin osuus, jotta voin luottaa nuotteihin ihan sataprosenttisesti. Ajoin viime vuonna yhden pätkän äitini kanssa, mutta se ajettiin ilman nuotteja. Oliverille sanottiin viime vuonna, että ”tämä on kotikisasi, joten tunnet tämän alueen hyvin”, mutta hän ei ollut koskaan ajanut täällä. Se oli hänelle viime vuonna täysin uusi kisa, ja sama homma on minulle nyt, Solberg jatkoi.

Solberg uskoo, ettei menestys kotikisassa jää ainakaan kalustosta kiinni.

– Auto on hyvä, joten se ei ole ongelma. Viime vuonna Oliver ajoi ja silloin kaikki ei ollut hyvin, mutta tälle vuodelle se sopii hyvin. Alusta on hyvä. Oliverilla ei ole ainakaan toistaiseksi budjettia ajaa täällä, vaikka hän tekee sen eteen töitä. Jos rahaa ei ole, ei tule ajojakaan, se on niin yksinkertaista, Solberg sanoi.

Solberg pitää rallin EM-sarjan tasoa kovana.

– Siellä on paljon vauhtia ja paljon hyviä autoja. Minulle ralli on aina ollut intohimo ja jos teen jotain, niin sen pitää liittyä ralliin. Kilpailusta tulee varmasti tosi kova. Aika-ajoerikoiskoe tulee olemaan todella tärkeä. Ajaminen ei ole ongelma, mutta nuotteihin pitää pystyä luottamaan, että voi mennä täysillä, Solberg suunnitteli.

Vuoden 2003 rallin maailmanmestari ei ole kilpaillut huipputasolla pitkään aikaan. Solberg ajoi viisi vuotta sitten Walesin MM-rallissa, mutta sen jälkeen norjalainen on ajanut vain pienempiä kisoja.

– Minulla on perhosia vatsassani ja odotan tätä innolla. Nyt on minun hetkeni, Solberg sanoi.

Lue myös nämä