Rallin SM-sarjan kärkimies pyysi tiimiltä anteeksi ulosajoaan – ”Otettiin iso ilmalento”

Rautio Motorsportin tiimiä edustava Roope Korhonen koki kovia Länsirannikon SM-rallissa lauantaina.
Roope Korhonen
Roope Korhonen. Kuva: Hannu Rainamo
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ralli alkoi perjantaina kahdella erikoiskokeella, jotka sisälsivät suurimmaksi osaksi asvalttia. Korhonen aloitti rallin perjantaina ajamalla kaksi kertaa erikoiskokeen toiseksi nopeinta vauhtia Teemu Asunmaan heiluttaessa tahtipuikkoa.

Lauantain ensimmäisellä erikoiskokeella laukaalainen kuitenkin sortui valitettavaan ulosajoon. Talvikaudella kaksi osakilpailua voittanut Korhonen jatkaa kuitenkin SM-sarjan kärjessä ulosajosta huolimatta.

– Tultiin vaan liian kovaa nypyn takana olleeseen oikeaan. Auto tippui tieltä ulos ja siinä oli iso maapakka, josta otettiin sitten iso ilmalento. Vähän valui takarengas leveäksi ja siitä lähdettiin, Korhonen summasi tilannettaan.

– Oli alussa liukasta, mutta koitettiin hyökätä torpparilla, kun tiedettiin että siellä lopun irtosoralla hävitään ensimmäisenä autona. Pahoittelut tiimille ja kaikille yhteistyökumppaneille.

Korhosen lisäksi Rautio Motorsportin tiimissä Turussa ajoi toinen laukaalaislupaus Tuukka Kauppinen. Lopputuloksissa Kauppinen oli SM3luokan toinen häviten 44,2 sekuntia voittaja Joni Korhoselle. Kolmanneksi ajoi Leevi Lassila jääden voittajalle reilun minuutin.

– Kova kisa ja maaliin oli tavoite päästä. Kyllähän tämäkin tuli jo ihan ok, kun ajettiin toiseen kertaan. Täytyy vaan treenata paljon, että saa Pohjanmaalla hyvän vauhdin päälle, Kauppinen mietti.

Lue myös nämä