Esapekka Lappi sai kehut Citroen-pomolta: ”Nämä kaverit ovat taistelijoita”

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi Citroenin puikoissa. Kuva: Citroen Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Esapekka Lapin loistava esitys Ruotsin MM-rallin lauantai-iltapäivän pätkillä kirvoitti kehut Citroenin tallipäälliköltä Pierre Budarilta.

Lappi ja kartanlukija Janne Ferm olivat aamupäivän lenkin jälkeen kilpailussa viidentenä. Lappi manasi päivähuollossa sitä, ettei hän pystynyt löytämään parempaa vauhtia.

Mutta iltapäivällä vauhti oli kohdallaan, kun samoja erikoiskokeita vedettiin uudestaan. Lappi jätti Fordin Elfyn Evansin ja Hyundain Thierry Neuvillen taakseen ja nousi jakamaan rallin kakkossijaa Hyundain Andreas Mikkelsenin kanssa.

– Esapekka ja Janne pystyivät yhdistämään nopeuden, tasaisuuden ja kontrollin noustessaan kolme sijaa, vaikka olosuhteet erikoiskokeilla olivat erittäin vaikeat toisella ajokerralla. Palkintokorokepaikoista on todella tiukka taisto, joten heidän pitää painaa täysillä sunnuntaina, tallipomo Pierre Budar sanoi.

Sunnuntaina kakkossija ratkaistaneen Lapin, Mikkelsenin ja Neuvillen välillä. Neuville on vain 2,6 sekuntia jäljessä Lappia ja Mikkelseniä.

– Teemme kaikkemme, jotta he (Lappi ja Ferm) ovat parhaassa mahdollisessa iskussa. Tiedämme, että nämä kaverit ovat todellisia taistelijoita, Budar suitsutti.

Lue myös nämä