Esapekka Lapilla tiukka taisto edessä – ”Kovaa kaveria vastaan joutuu ajamaan kilpaa”

Esapekka Lappi. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Esapekka Lappi lähtee taistelemaan Ruotsin MM-rallin kakkostilasta kilpailun päätöspäivänä sunnuntaina.

Lappi oli hyvässä iskussa lauantai-iltapäivän pätkillä Värmlannissa. Citroenin suomalaiskuljettaja napsi kuljettajia edestään ja illan viimeisellä erikoiskokeella hän nousi jakamaan toista tilaa Hyundain Andreas Mikkelsenin kanssa.

Sunnuntaina on luvassa kova kamppailu, sillä Hyundain ykköstykki Thierry Neuville vaanii Lappia ja Mikkelseniä vain 2,3 sekunnin päässä.

– Kakkossija kiinnostaa, totta kai. Kovaa kaveria (Neuville) vastaan joutuu kuitenkin ajamaan kilpaa. Mikkelsen on yhtä lailla mukana pelissä, eikä Elfyniäkään voi laskea pois, Lappi viittasi Fordin Elfyn Evansiin, joka on viidentenä 14,2 sekuntia toisesta sijasta.

Lappi ei ollut täysin tyytyväinen menoonsa lauantaiaamupäivänä, mutta iltapäivällä sujui paremmin, kun samoja pätkiä ajettiin toiseen kertaan.

– Spoorissa ajamiseen löytyi hyvät säädöt. Siinä kun vain malttaa mennä rauhassa, tulee hyviä aikoja. Ei ollut kertaakaan riskiä, mutta se on pieni raja, milloin auto lähtee alta ja joutuu matkustajaksi. Paikoin saatettiin olla siinä rajalla, Lappi sanoi.

Sunnuntain ohjelmassa on kaikkiaan kolme erikoiskoetta. Likenäsin erikoiskoe ajetaan kahdesti peräkkäin aamulla, ja ralli päättyy Torsbyn Power Stage -erikoiskokeeseen. Lappi oli huimassa vauhdissa kyseisillä pätkillä vuosi sitten, jolloin hän ajoi Toyotalla neljänneksi Ruotsin rallissa.

– Pätkät eivät ole siitä mihinkään muuttuneet, joten toki lähdetään ajamaan täysiä. Katsotaan, miten käy.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi
Päätoimittaja