Esapekka Lappi ei saanut haluamaansa

Hyundain Esapekka Lappi johtaa Ruotsin MM-rallia 3,2 sekunnin erolla Toyotan Takamoto Katsutaan nähden.
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lapin johto voisi tosin olla suurempikin, jos suomalainen olisi vain saanut haluamansa.

Lappi nimittäin vaati aikahyvitystä neljännen erikoiskokeen tapahtumista. Lappi joutui hidastamaan tuntuvasti vauhtiaan tallikaveri Ott Tänakin keskeytyksen vuoksi.

Tuomaristolle lähettämässään raportissa Lapin edustama Hyundai oli laskenut, että hän menetti vauhdin hidastamisen vuoksi 3,9 sekuntia.

– Osittain se johtui siitä, kun en tiennyt tarkalleen, missä Ott oli tehnyt virheensä. Odotin ensinnäkin sitä mutkaa ja kun tulin hänen kohdalleen, vähensin vauhtia todella paljon. Se oli viitosvaihteen mutka, mutta ajoin sen kolmannella vaihteella varmistaakseni sen, ettei mitään tapahdu, Lappi selvitti päivällä Rallit.fille.

Lapin selvitys ei tuottanut haluttua päätöstä. Tuomaristo ei antanut hänelle aikahyvitystä.

Tuomaristo kertoi katsoneensa tilanteen Lapin onboard-kamerasta ja tuli siihen tulokseen, ettei aikahyvitykselle ole riittävästi perusteita.

– Tuomaristo voi käyttää päätäntävaltaansa, jos se katsoo, että ajan menetys on ollut merkittävä, eikä kyseessä ole ”kisatapahtuma”. Kilpailijoiden tulee kuitenkin osoittamaan olosuhteiden olleen poikkeukselliset ja sen johtaneen ajan menettämiseen. Tuomaristo katsoo, että nämä kriteerit eivät tässä kohtaa täyttyneet, tuomaristo perusteli.

Ruotsin MM-ralli jatkuu lauantaina seitsemällä erikoiskokeella.

Lue myös nämä

  • Uusimmat