Toyotan Elfyn Evans harmitteli Thierry Neuvillen temppua – taktikointia vai aito ongelma?

Toyotan Elfyn Evans kummasteli perjantaina Hyundain Thierry Neuvillen toimintaa Ruotsin MM-rallissa.
Elfyn Evans ja Thierry Neuville.
Elfyn Evans ja Thierry Neuville. Kuva: Toyota GAZOO Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Neuville myöhästyi neljä minuuttia kuudennelta erikoiskokeelta ja sai 40 sekunnin aikasakon.

Evans epäili, että belgialainen saattoi hyvinkin taktikoida, sillä vaikeissa olosuhteissa ensimmäisen auton asema on aina hyvin tukala. Myöhästymisen vuoksi Evans joutui aura-autoksi perjantain viimeisille erikoiskokeille.

– En tiedä, mitä siellä oikein oli meneillään, mutta jos se todella oli tahallista, niin tarvitsemme mielestäni uusia strategioita, Evans kuittasi tilanteen.

Evansin jälkeen tielle päässyt Neuville peittosi walesilaisen seuraavilla kolmella erikoiskokeella. Ero lähtöpaikassa oli niin selvä.

– Totta kai, kun olosuhteet ovat näin äärimmäiset. Mutta tiedätkö, he menettivät siinä 40 sekuntia ja saivat takaisin vain 20 sekuntia, joten…, Evans sanoi.

Neuville väitti puolestaan, että kyseessä oli tekninen ongelma, joka oli vaivannut häntä koko iltapäivän. Mistään taktikoinnista ei siis hänen mukaansa ollut kyse.

– Huollon jälkeen auto ei lähtenyt käyntiin ennen kuudetta erikoiskoetta. Se ei toiminut, kuten sen pitäisi ja meidän piti käynnistää uudelleen. Emme kuitenkaan saaneet sitä uudelleen käyntiin, joten siitä syystä tulimme myöhässä, Neuville sanoi.

Neuville ei syttynyt alkuunkaan siitä, että hänen epäiltiin taktikoineen.

– Se on Elfynin huolenaihe. Hän saa olla sitä mieltä, jos haluaa. Mutta ei ole mitään syytä olla epäileväinen, Neuville kuittasi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat