Lauri Joonalla selvä suunnitelma lauantaille, Mikko Heikkilä veisteli hurjista olosuhteista

Skoda-kuljettaja Lauri Joona on yleiskilpailun kymmenennellä sijalla, kun Ruotsin MM-rallin ensimmäinen kunnon ajopäivä on takana. WRC2-luokassa suomalainen on kuudentena.
Lauri Joona
Lauri Joona. Kuva: Merita Mäkinen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Joona ei voinut olla aivan tyytyväinen päiväänsä.

– Vähän kaksijakoiset fiilikset. Aamupäivä meni ehkä vähän varoessa ja aika paljon jäätiin siellä. Iltapäivällä sitten olosuhteet olivatkin ihan päälaellaan. Lunta tuli mielin määrin. Yllätti vähän siinä mielessä, että pystyimme vähän vastaamaan muidenkin aikoihin. Tuollainen huono olosuhde ei ole ollut yleensä minulle ihan sitä ominta, mutta ihan hyvä, Joona summasi päiväänsä Rallit.fille.

– Huomenna pitäisi olla aika paljon parempi keli, niin yritetään syöttää menemään vaan niin paljon kuin pystyy, Joona suunnitteli.

– Kaiken kaikkiaan aika haastava päivä ollut. Ei tämä ollut ihan sitä, mitä haettiin, mutta vielä on pitkä ralli edessä.

Joonan odotukset olivat ennen Ruotsia korkealla.

– En voi sanoa, että olisin ihan täysin tyytyväinen. Kyllä mä odotin vähän enemmän. Alkuun ei tosiaan lyötynyt luottoa autoon, eikä omaan tekemiseen. Jotenkin ei saanut sitä heti päälle ja se vei vähän aikaa, että sen sai kerättyä kasaan, mutta loppupäivään pitää olla kyllä sitten jo tyytyväinen, Joona sanoi.

Ruotsin olosuhteet tulivat karuimmin esille perjantain toiseksi viimeisellä pätkällä. Pimeä tie ja lumisade tekivät rallin ajamisesta hurjaa touhua.

– Kyllä se aika haastava oli. Toisella puolella taisi olla renkaissa enää vain parikymmentä nastaa jäljellä. Urassa ajaessa pitoa oli ihan järkyttävästi, mutta heti kun menit pihalle, niin saman tien perä lähti irti. Tosi haastava pätkä, Joona summasi.

Lauantaihin Joona lähtee vain yksi tavoite mielessään.

– Kokonaisuutena yritetään tulla mahdollisimman kovaa. Totta kai Oliver (Solberg) menee menojaan, mutta on siinä mahdollisuus saada muita kiinni, jos sattuu oikein hyvä päivä, Joona suunnitteli.

Toyotalla ajava Mikko Heikkilä hallitsi haastavat olosuhteet erinomaisesti ja on perjantain jälkeen yleiskilpailussa yhdeksäntenä ja WRC2-luokassa viidentenä. Taidat olla haastavien olosuhteiden erikoismies?

– Erikoismies mä kyllä olen, se on varmaan sanomattakin selvää. En vaan, tiedä minkä alan, Heikkilä naurahti.

– Iltapäivän ensimmäinen lenkki meni ihan OK. Tämä vikakin meni ihan hyvin, vaikka ei se mikään täydellinen suoritus vielä ollut, mutta aika oli hyvä. Sitä keskimmäistä mietin kyllä edelleen. Jostain sain ajatuksen, että pitää ajaa siististi ja pysyä siinä urassa. Mutta kello oli vähän toista mieltä. Siellä ei tapahtunut mitään, mutta ei se vain toiminut, Heikkilä summasi.

Vaikka keli on ollut todella haastava, ei varominen auta mitään. On pakko tulla kovaa.

– Näin se vaan on. Edelliselläkin pätkällä vähän nostin hyökkäystä ja annoin vain etupyörien olla urassa ja muuten pyöriä vapaasti, niin se toimi heti paljon paremmin ja vieläkin ajoin sen liian siististi. Pitäisi vain luottaa siihen sohjouraan, että se pitää, Heikkilä mietti.

Äärimmäiset olosuhteet tuntuivat sopivan Heikkilälle erinomaisesti, mutta lauantaiksi on luvattu ihan toisenlaista keliä. Jopa aurinko saattaa paistaa.

– Taas täytyy sitten miettiä, mitä uutta me keksitään. Kovaa on tarkoitus ajaa, sillä palkintosija on edelleen mahdollinen ja on mahdollista olla edelleen nopein Toyota. Sitä lähdetään hakemaan, mutta katsotaan. Meidän täytyy pitää oikein kunnon aivoriihi, Heikkilä veisteli.

Lue myös nämä

  • Uusimmat