Emil Lindholm tarkkailee rallin SM-sarjan kärkimiehen tekemisiä – ”Siinä tapauksessa voittoa pitää yrittää”

Emil Lindholm
Emil Lindholm. Kuva: Skoda Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Emil Lindholm ja kartanlukija Mikael Korhonen starttaavat talvikauden viimeiseen rallin SM-osakilpailuun Joensuussa sarjapisteiden kakkospaikalta. TGS Worldwide -tiimin Skodalla SM1-luokassa kilpaileva kaksikko hakee perinteisestä Itärallista palkintopallisijoituksilleen jatkoa.

Pitkään jatkuneet vesisateet sulattivat myös Joensuun ympäristöstä suurimman osan alueen lumipeitteestä, mutta onneksi ralliviikon alussa lunta saatiin hieman lisää. Viikko etenee pakkaskelissä kohti lauantain H-hetkeä.

Joensuun ympäristön vaaramaisemissa ajettavan Itärallin reitillä on kaikkiaan viisi haastavaa erikoiskoetta, joiden yhteispituus on lähes sata kilometriä. Rallin ensimmäistä erikoiskoetta lukuun ottamatta reitti on sama kuin vuosi sitten.

– Nämä sääolosuhteet ovat tämän talven erikoisuus ja valitettavan tuttu asia muun muassa Ruotsin MM-rallista. Hyvä että on edes pakkasta, niin tiet pysyvät hyvässä kunnossa. Vuosi sitten rallin kolmannelta EK:lta alkanut sankka lumipyry sai aikaiseksi sen, että loppu rallista oli sellaista kurvailua. Toivotaan, että pääsemme ajamaan ne kolme viimeistäkin erikoiskoetta hyvissä olosuhteissa, Lindholm kertoo.

Lue myös: Pääseekö Emil Lindholm testaamaan Fordin WRC-autoa? Suomalaislupaukselta arvoituksellinen vastaus

Lähtönumerolla 3 reitille starttaava Lindholm kertoo, että kaikki on kunnossa tulevaan kilpailuun.

– Meillä oli Ruotsissa perjantain pätkillä varmasti luokkamme paras auto ja kiitos siitä TGS Worldwidelle. Siitä jatketaan, mihin Ruotsissa jäimme. Joensuussa tiet ovat hieman nopeampia. Ehkä jäykistämme hieman auton alustaa, ei muuta. Mutta parhaimman tuloksen saa, kun kuljettaja muistaa säätää hieman itseään, ja sen aion tehdä.

Katso alapuolelta ennakkovideo SM-Itärallista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,330198″ ap mute]

Lindholm kertoo, että he lähtevät lauantaina hakemaan Itärallista hyvää ja ehjää suoritusta.

– Mikkelin voitto paikkasi hyvin Arctic Lapland -rallin pientä epäonnistumista, joten Itärallin reitille voimme lähteä hieman rauhallisimmin mielin. Seuraamme Teemu Asunmaan tekemisiä. Pakko ei ole voittaa, ellei Teemu aja rallin johdossa. Siinä tapauksessa voittoa pitää kyllä yrittää, Lindholm paaluttaa.

Katso rallin SM-sarjan pistetilanteet täältä

Talvikauden viimeinen SM-osakilpailu Itäralli ajetaan lauantaina Joensuun ympäristössä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat