Riku Tahko jahtaa avausvoittoaan SM-rallissa – kuljettajalla täysi luotto menopeliinsä

Riku Tahko. Kuva: Tomi Hänninen

Rallin SM-sarjan kolmas osakilpailu ajetaan lauantaina Joensuun ympäristössä. Mikkelissä SM2-luokan voittokamppailusta teknisen vian takia pudonnut Riku Tahko metsästää Pohjois-Karjalan teiltä voittoa.

Itäralli päättää SM-sarjan talvikauden. Tahko lähtee pohjoiskarjalaisille teille voitto mielessä.

– Mikkelistä jäi hyvä mieli, koska meillä oli hyvä vauhti päällä. Tarkoitus on jatkaa samalla linjalla ja pitää sama vauhti, Mini-kuljettaja Tahko suunnittelee.

Lue myös: Riku Tahkon hurja taistelu voitosta vaihtui pettymykseen – ”Tuntui, että ajoin rallia paremmin kuin koskaan”

Huolimatta Mikkelin teknisestä viasta Tahko on luottavainen autoonsa ja sen säätöihin. Myös Itärallin tiestö ja olosuhteet saavat porvoolaisen odottavaiseksi.

– Sääennusteet lupaavat pakkasta kisan ajaksi, joten tiet ovat varmasti pääosin hyviä, vaikka osin soralla ovatkin. Olen aina tykännyt ajaa Itärallissa ja joskus siellä on mennyt ihan hyvinkin. Auto on koko talven toiminut hyvin, eikä säätöjä ole juuri tarvinnut tehdä. Uskon, että ehjä suoritus ilman ylimääräisiä kuvioita riittää siihen, että taistelemme voitosta, Tahko luottaa.

Katso alapuolelta ennakkovideo SM-Itärallista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

Talvi 2020 on ollut rallien järjestäjille haasteellinen keliolosuhteiden vuoksi. Rallin SM-sarjassa kilpailut on kuitenkin pystytty viemään läpi suunnitellusti. Itärallin järjestäjiltä saatujen tietojen mukaan reitti on pääosin jäässä. Ainoastaan kilpailun viimeiseksi erikoiskokeeksi suunniteltu raviradan lyhyt yleisöerikoiskoe on jouduttu perumaan.

– Harmi, että ravirataerikoiskoe peruttiin. Ne ovat tällä kaudella menneet meillä nappiin. Täytyy nyt sitten voittaa pitkillä erikoiskokeilla, toteaa Tahko hymyssä suin.

Joensuun SM Itärallissa ajetaan viisi erikoiskoetta, joille yhteismittaa kertyy 98,15 kilometriä. Kilpailun lähtö tapahtuu Joensuun Torilta lauantaina kello 10.01. Palkintojen jakoon kilpailijat saapuvat Torille kello 18.35 alkaen.

Jaa uutinen