Dakar-ralli paljasti ensi vuoden reittinsä – koronan takia ei uusia maita mukana

Nasser Al-Attiyah
Dakar-ralli ajettiin tänä vuonna ensi kertaa Saudi-Arabiassa. Kuva: Florent Gooden/DPPI/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Dakar-ralli paljasti perjantaina ensi tammikuun kilpailun reittinsä. Huhuista huolimatta uusia maita Arabian niemimaalta ei päässyt mukaan järjestämään klassikkokilpailua.

Tämän vuoden tammikuussa Dakar ajettiin ensi kertaa Saudi-Arabian maisemissa. Sama on kaavana myös ensi vuonna, mutta valtavan suuressa maassa reitti on pystytty rakentamaan 100-prosenttisesti uusiksi. Saudi-Arabialla on kisan järjestämisestä viiden vuoden diili, josta vuosi on nyt käytetty.

Mediatietojen mukaan muun muassa Egypti ja Jordania olisivat olleet halukkaita tulemaan mukaan Dakariin, mutta koronaviruksen takia kisajärjestäjä päätti, että on järkevintä ajaa Dakar jälleen vain yhden valtion alueella.

Katso alta video, miten Fernando Alonso joutui korjaushommiin viime tammikuun kisassa. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,313970″ ap mute]

Kautta aikain 43. Dakar-ralli ajetaan ensi vuonna 3. – 15 tammikuuta. Lähtö- ja maalikaupunkina toimii Jeddah. Reitillä on yhteensä 11 etappia.

– Meillä ei ole nyt ihan sitä reittiä, mitä odotimme, koska toivoimme kahden tai kolmen uuden maan tulevan mukaan. Koronan takia ei ollut kuitenkaan mahdollisuuksia vierailla niissä maissa, kilpailun johtaja David Castera sanoo Motorsport.comille.

– Ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin pitää Dakar kokonaan Saudi-Arabiassa. Uskon kuitenkin vakaasti, että seuraavina vuosina mukaan tulee uusia maita. Me olemme kuitenkin tehneet melkein kokonaan uuden reitin. Mukana on vain 50-80 kilometriä tieosuutta, joka oli käytössä myös tänä vuonna.

Lue myös: Sebastien Loebista hurja huhu – korvaa Fernando Alonson Toyotan Dakar-tiimissä ja ajaa myös MM-ralleja Yaris WRC:llä?

Lue myös nämä

  • Uusimmat